-Η λειτουργία της απειλεί την Υγεία των συμπολιτών μας
-Ακυρώνει και τεμαχιοποιεί την Ανάπλαση των Λιπασμάτων



ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ όλης της κοινωνίας του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας πρέπει να είναι να η ΑΜΕΣΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απομάκρυνση της Oil One από την παραλία της πόλης μας. Ο αγώνας για την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ μιας ιδιαίτερα ρυπογόνας βιομηχανίας από την πόλη μας, θα είναι πολύ δύσκολος, λόγω πολιτικών-επιχειρηματικών και άλλων συσχετισμών. Ωστόσο, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ΚΕΡΔΙΣΑΝ διαχρονικά με αγώνες και θυσίες πολύ πιο δύσκολες μάχες. ΔΙΩΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την χαβούζα από το Σχιστό. ΔΙΩΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ραδιενέργεια των Λιπασμάτων από τα σπίτια μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ΔΙΩΞΟΥΜΕ και την βρώμα που εισπνέουμε κάθε μέρα από την δραστηριότητα της Oil One, η οποία απειλεί την Υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαιτήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό πρωτίστως ένα καλύτερο μέλλον. Τα ημίμετρα της λειτουργίας με κάποια τεχνολογία που ρυπαίνει λιγότερο, μας θυμίζουν την πικρή ιστορία της ΔΕΗ.
Και το εργοστάσιο της ΔΕΗ χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο αντί για μαζούτ, ρύπαινε λιγότερο όταν επαναλειτούργησε. Ωστόσο ακόμα και σήμερα που έχει λήξει προ πολλού το Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο, η ΔΕΗ εξακολουθεί να δεσμεύει πεισματικά ένα απείρου κάλλους οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να του αποδοθεί. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει το εξής απλό αλλά πολύ σοφό.
 Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Η Oil One ΡΥΠΑΙΝΕΙ την πόλη μας και δεσμεύει την παραλία μας. Ή φεύγει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (οι νόμοι καταργούνται με άλλους νόμους) ή ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εδώ. Μέση λύση δυστυχώς δεν υπάρχει… Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όσους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς κι αν κάνουν η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση.
Συνδημότες, συνδημότισσες η Ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων, αποτελεί την μεγαλύτερη Αναπτυξιακή ευκαιρία στην Αττική, μαζί με το Ελληνικό.
Όταν αναφερόμαστε στην Ανάπλαση, εννοούμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ την έκταση των 640 στρεμμάτων. Οι εξαγγελίες Τσίπρα-Δούρου-Βρεττάκου περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ τα 86 στρέμματα, παραπλανώντας τους δημότες. Αλλοιώνουν το κάδρο του όλου θέματος. ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τον στρατηγικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, μέσω του κατατεμαχισμού της προοπτικής και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του όλου χώρου.
ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ  από την θλιβερή πραγματικότητα του ότι πέρασαν ακόμα 5 χαμένα χρόνια.
ΣΥΣΚΟΤΙΖΟΥΝ τις τεράστιες ευθύνες τους για τον πολιτικό ευνουχισμό ενός πολύμορφου και πολυεπίπεδου κινήματος διεκδίκησης του ενιαίου χώρου, στο οποίο όπως αποδείχτηκε προσχηματικά και μόνο συμμετείχαν. 
Παράλληλα διαφημίζουν ότι θα γίνει απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων της Εθνικής Τράπεζας, ως δέλεαρ για τον συμβιβασμό της τοπικής μας κοινωνίας με την τεμαχιοποίηση του χώρου της Ανάπλασης. Οι εξαγγελίες Τσίπρα-Δούρου-Βρεττάκου δεν συνιστούν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ένα ανέφικτο σχέδιο επί χάρτου, με δεδομένο ότι χάθηκε και χάνεται πολύτιμος χρόνος, δεν κατατέθηκε καμία ολοκληρωμένη για το είδος της Ανάπλασης, με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη επί των ημερών τους επεκτάθηκε στα 20 χρόνια η χρονική περίοδος λειτουργίας της Oil One την οποία αδειοδότησαν, επεκτείνοντας μάλιστα και το αντικείμενο της αδειοδότησης. Η δραστηριότητα της Oil One  επί της ουσίας ΑΚΥΡΩΝΕΙ την Ανάπλαση, αφού την τεμαχιοποιεί. Εκτός όλων των άλλων με βάση τις πολιτικές συγκυρίες και συσχετισμούς είναι πολύ πιθανό σε λιγότερο από 6 μήνες και οι 3 (Τσίπρας-Δούρου-Βρεττάκος) δεν θα κατέχουν τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται σήμερα,αφήνοντας μας προίκα 5 χαμένα κρίσιμα χρόνια και επιπλέον 20 χρόνια. Πρόσφατη επέκταση της άδειας από 12 στα 20 χρόνια λειτουργίας και επέκταση των αδειών λειτουργίας της Oil One, επί Δημαρχίας Βρεττάκου.
Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και η υποψήφια Δήμαρχος κ. Βάνα Δατσέρη ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ότι θα ΔΩΣΟΥΝ ιστορικούς ΑΓΩΝΕΣ για να ΦΥΓΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ κάθε ρυπογόνα δραστηριότητα από την πόλη μας. ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ότι θα ΔΙΩΞΟΥΝ την Oil One από την παραλία μας. Τις αποφάσεις τις ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ μόνο οι κανονικοί ΑΓΩΝΕΣ και ΟΧΙ οι επαναστατικές γυμναστικές.
 
Top