Ενόψει των Ευρωεκλογών και των Κοινοτικών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου, καθώς και των επαναληπτικών Αυτοδιοικητικών της 2ας Ιουνίου όπου διεξαχθούν, με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, καθώς και των εκλογέων, οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών, θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο 25και την Κυριακή 26 Μαΐου, καθώς και το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου αντίστοιχα.

Επίσης, θα πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες ημέρες και οι Υπηρεσίες των Δήμων, που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία.

Τα ανωτέρω αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών στο αριθμ.38852 έγγραφό του.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει πως, σύμφωνα με ενημέρωση της Δ/νσης Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τα γραφεία ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ των υφισταμένων Αρχών έκδοσης, θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας και θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

α)Σάββατο 25.5.2019 (παραμονή εκλογών), από 08:00 έως 18:00 και

β)Κυριακή 26.5.2019 (ημέρα εκλογών), από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι τη λήξη αυτής, ήτοι από 07:00 έως 19:00.

Κατά τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών, την παραμονή και την ημέρα αυτών (Σάββατο 1.6.2019 και Κυριακή 2.6.2019), οι Αρχές έκδοσης θα λειτουργήσουν με το ίδιο ως άνω ωράριο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει πως οι Υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να συνδράμουν στο έργο αυτό, «εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλουν με FAX στην αρμόδια Υπηρεσία».



Υπενθυμίζει, τέλος, ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.



Το πλήρες έγγραφο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.
 
Top