Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον Συνδυασμό ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, κ. Μαργαρίτας Καράβολα (Ρίτα)
Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με την Κίνηση "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ", κ. Μαργαρίτας Καράβολα (Ρίτα) στο pireasnews.gr

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια;

Από τα παιδικά μου χρόνια ζω στο Κερατσίνι. Πάντα ήμουν ενεργός πολίτης  με ενδιαφέρον
για τα δρώμενα στην πόλη μας, συμμετέχοντας σε συλλογικότητες που δεν είχαν σχέση με
στενά κομματικές δράσεις. Αποφάσισα να είμαι υποψήφια αφενός γιατί συνδέομαι με
μακρόχρονη φιλική σχέση με την υποψήφια Δήμαρχο κ. Βάνα Δατσέρη, η οποία θεωρώ ότι
είναι η πιο ενδεδειγμένη υποψηφιότητα για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ της πόλης. Αφετέρου
γιατί έχω όρεξη να δουλέψω και αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα. 
Επιθυμώ να προσφέρω για ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά μας, τα οποία εν μέσω  κρίσης δεν έχουν τις ευκαιρίες που είχαμε εμείς στην ηλικία τους. Θέλω με την δράση μου  να δημιουργήσω ευκαιρίες για τη νέα γενιά της πόλης μας. Αυτό είναι το όραμα μου και πιστεύω πως αυτό θα πρέπει να είναι το όραμα του καθενός από εμάς που αποφασίσαμε να εκτεθούμε.

Πως κρίνετε τη διοίκηση του Χρήστου Βρεττάκου;

Η διοίκηση του απερχόμενου Δημάρχου, στάθηκε πολύ τυχερή. Αποτελεί ΙΣΩΣ την πιο τυχερή δημοτική αρχή τα τελευταία 30 χρόνια. Βρήκε στο Ταμείο του Δήμου 17 εκατ. ευρώ,είχε κυβέρνηση και Περιφέρεια που την στήριζαν και μια σχεδόν αναιμική αντιπολίτευση,πλην της Βάνας της Δατσέρη και του Ζαχαρία του Ζούπη. Ωστόσο σπατάλησε την τύχη της και κατ’ επέκταση την τύχη των δημοτών σε ανούσιες αλλά πολυέξοδες φιέστες. Βρήκε ένα
ανοικτό χώρο στα Λιπάσματα, έναν χώρο που άνοιξε η προηγούμενη δημοτική αρχή και  τον μετέτρεψε σε χώρο δωρεάν ψυχαγωγίας. Η ψυχαγωγία ως
ψυχαγωγία είναι καλή, αλλά δεν αποτελεί πρωτεύων πυλώνα της δημοτικής δράσης. Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έναν δήμο καθαρό με προοπτικές ανάπτυξης για τους πολίτες, για τους έμπορους κλπ. Θέλουμε έναν δήμο που θα δημιουργήσει τις δομές και τις υποδομές ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στο δια ταύτα η Δημοτική αρχή ΑΠΕΤΥΧΕ, εκτός από τις φιέστες. Η πόλη χρειάζεται πάρκα με πράσινο,  ενώ παράλληλα οι ρυπογόνες βιομηχανίες εξακολουθούν  να βρωμίζουν την πόλη μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Για εσάς πιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα;

Το βασικότερο πρόβλημα από τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι οι ρυπογόνες βιομηχανίες που λειτουργούν στην παραλία μας, όπως η Oil One η οποία με ευθύνη του κ. Βρεττάκου και της κυβέρνησης θα μας βρωμίζει για ακόμα 16 χρόνια. Το Κέντρο Υγείας είναι ένα έργο ο φάκελος του οποίου με πρωτοβουλίες της Βάνας Δατσέρη ήταν έτοιμος και το μόνο που απέμενε ήταν η χρηματοδότηση. Τελικά εντάχθηκε
στο ΕΣΠΑ, ωστόσο ο κ. Βρεττάκος επίτηδες κωλυσιέργησε την έναρξη των εργασιών με μοναδικό σκοπό να φανεί προεκλογικά ότι το φτιάχνει εκείνος. Για μένα ωστόσο το πιο κομβικό πρόβλημα για την πόλη μας είναι η διασύνδεση της με το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ. 
Είχαν γίνει κάποιες σημαντικές προσπάθειες από την προηγούμενη δημοτική αρχή,  ωστόσο ο κ.Βρεττάκος είτε από ιδεοληψίες, είτε από ανικανότητα δεν τις συνέχισε και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο ορατό σχέδιο για επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι  και τη Δραπετσώνα.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης Κερατσινιού-Δραπετσώνας να επιλέξει τον συνδυασμό της Βάνα Δατσέρη;

Την Βάνα την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Την ψηφίζω ανελλιπώς από τότε που
πρωτοεμφανίστηκε στα κοινά της πόλης. Θεωρώ πως είναι ο άνθρωπος της γειτονιάς, της διπλανής πόρτας όπως έλεγαν παλιά, είναι αληθινή σου μιλάει και σε κοιτάζει στα μάτια.
Είναι ικανή, έχει όρεξη για δουλειά, ήδη έχει παράγει πολύ μεγάλο έργο από τη θέση της αντιδημάρχου και τέλος έχει όραμα και πρόγραμμα για το δήμο μας, που πιστεύω ότι θα υλοποιήσει. Οι τρεις λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να την ψηφίσει κάποιος είναι  επειδή ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΘΕΛΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να λύσει τα προβλήματα της πόλης.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο ίδιος δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ρίτα Καράβολα;

Είμαι μια νέα άφθαρτη υποψήφια, που ενδιαφέρεται πολύ και έχει διάθεση να δουλέψει  στην πόλη στην οποία ζει. 
Πρώτη φορά εκτίθεμαι στα δημοτικά δρώμενα και όνειρο μου είναι να
προσφέρω στους συμπολίτες μου το καλύτερο που μπορώ σε όλους τους τομείς,
περιβάλλον, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, έργα, πολιτιστικά. Θεωρώ πως θα
πρέπει η κοινωνία της πόλης μας να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να 
ασχοληθούν με τα κοινά. Πρέπει να αναλάβουν νέα άτομα με όρεξη, τέρμα οι άνθρωποι  που οδήγησαν αυτή την πόλη στο τέλμα. Εμείς στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ δεν έχουμε ούτε έναν απ’ αυτούς και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο δημοτικό, κρίσιμο συμβούλιο;

Για μένα αποτελεί μια νέα πρόκληση στη ζωή μου. Θα μπω σε μια νέα πρωτόγνωρη διαδικασία, η οποία με ελκύει αφάνταστα και δεν σας κρύβω ότι έχω όλη τη καλή διάθεση  να προσφέρω, να δημιουργήσω. 
Το νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι πολύ διαφορετικό απ’ όλα τα προηγούμενα, 
αφού πλέον έχουμε απλή αναλογική. Οπότε θα πρέπει να εργαστούμε από
κοινού και να προσαρμοστούμε σε ένα νέο τρόπο λειτουργίας του Δήμου, λιγότερο δημαρχοκεντρικό. Να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης. Ο Δήμαρχος δεν θα είναι Καίσαρας και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να δίνει λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Επειδή από μικρή προσφέρω εθελοντικά ότι μπορώ στην κοινωνία, σαν απλή στρατιώτης,θα ήθελα να ασχοληθώ με ζητήματα που έχουν σχέση με την άμεση προσφορά προς τον πολίτη ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και τον εθελοντισμό. Αν εκλεγεί Δήμαρχος η Βάνα Δατσέρη θα είμαι μια στρατιώτης στις υπηρεσίες του Δημότη.

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί η Βάνα Δατσέρη δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;

Όπως σας προείπα το νέο εκλογικό σύστημα ΑΠΑΙΤΕΙ συνεργασίες και ομαδική δουλειά. 
Οι αιρετοί σε ένα ιδεατό περιβάλλον είναι η φωνές του δημότη.  
Στα θέματα που θεωρώ ότι κάνουν καλό στους δημότες και στην πόλη κατ’ επέκταση, θα είναι υποχρέωση μου να αποδέχομαι μόνο ότι είναι προς το κοινό όφελος. Ωστόσο πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.
Βλέποντας την αποδοχή που έχουμε στην κοινωνία, είμαι πλέον πεπεισμένη πως το πιο πιθανό είναι πως την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ των εκλογών η Βάνα Δατσέρη θα είναι η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Τι μήνυμα θέλεις να μεταφέρεις στους συνδημότες σου;

Αγαπώ την πόλη μας και τους κατοίκους της. Δώστε μας την ευκαιρία να σας 
αποδείξουμε ότι έχουμε όραμα για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Κερατσινίου και της
Δραπετσώνας. Είμαστε πολύ σίγουροι πως το σχέδιο μας για την πόλη, θα την βγάλει από το τέλμα και θα προσφέρει σε όλους μας μια καλύτερη καθημερινότητα. Έτσι κι αλλιώς ότι κάνουμε το κάνουμε για να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μας μ’ εμάς και το ίδιο έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κι εμείς. 
Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΟΛΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΟΛΑ

Το όνομά μου είναι Μαργαρίτα (Ρίτα) Καράβολα, γεννήθηκα στον Πειραιά. Στο Κερατσίνι ζω από τα πρώτα μου βήματα. 

Η καταγωγή μου είναι από τη Σμύρνη. Είμαι απόφοιτος του Γενικού λυκείου Δραπετσώνας. Έκανα σπουδές στο κολέγιο "Saint George College Αθήνα" . 

Είμαι παντρεμένη με το Σπύρο Καλιντεράκη.  

Έχω εργαστεί σε Εταιρία Διεθνών Διαμεταφορών και εργάζομαι στο Ναυτιλιακό τομέα ως Responsible loading/unloanding in Cargo ship - υπεύθυνη φορτώσεων/εκφορτώσεων σε φορτηγά πλοία. 

Τα χόμπι μου είναι το διάβασμα, η λογοτεχνία - ποίηση, το θέατρο, γυμναστική. Με ενδιαφέρει ο τόπος που μεγάλωσα, θέλω να προσφέρω ότι καλύτερο για εμάς και για το μέλλον των παιδιών μας. 



Ο λόγος ο οποίος κατεβαίνω με τη ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ, δεν είναι μόνο η φιλική μας σχέση, όσο είναι η εκτίμηση που έχω στο προσωπό της, γνωρίζοντας τους αγώνες που έχει δώσει στη Β΄ Πειραιά και το έργο που έχει πράξει σαν Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα.

 
Top