Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, την πόλη του Κερατσινίου επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του κινεζικού θιάσου Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, φιλοξενούμενοι του πολύ δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ». 

Στα πλαίσια της συνεχώς αναπτυσσόμενης και αυξανόμενης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, 20 μελής ομάδα χορευτών του Συλλόγου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» επισκέφθηκε πριν από ένα χρόνο το Πεκίνο, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των διοργανωτών για να συμμετάσχει στις γιορτές για την υποδοχή της νέας χρονιάς του Σκύλου σύμφωνα με την Κινεζική Αστρολογία. 

Θέλοντας να ανταποδώσουν την θερμή και εξαιρετικά τιμητική φιλοξενία που τους πρόσφεραν οι Κινέζοι οικοδεσπότες τους τον Φεβρουάριο του 2018, τους προσκάλεσαν να περάσουν μαζί ένα όμορφο απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ», λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψή τους στη χώρα μας για τη συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι. 

Ετοίμασαν μία όμορφη εκδήλωση που περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική και χορούς από την Κρήτη, τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας αλλά και νεώτερους δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο λαϊκούς χορούς, τους οποίους παρουσίασαν άψογα τρεις από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου. 

Λόγω των ημερών της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, τα περίπου 30 μέλη της κινεζικής αποστολής απόλαυσαν επίσης πατροπαράδοτα δρώμενα όπως το «Γαϊτανάκι» και γεύτηκαν νόστιμα εδέσματα από τον πλούσιο σαρακοστιανό, και όχι μόνο, μπουφέ, που ετοίμασαν με πολλή χαρά και μεράκι η Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου για τους καλεσμένους τους. 

Ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» προσφέρθηκε για την εκδήλωση από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. 

Η Κινεζική αντιπροσωπεία δέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό τα αναμνηστικά δώρα που τους προσφέρθηκαν και οριστικοποίησαν το νέο ραντεβού στο Πεκίνο μετά από μερικούς μήνες, οπότε και θα ξαναβρεθεί εκεί χορευτική ομάδα των «ΘΥΜΑΙΤΑΔΩΝ» ανταποκρινόμενη σε δεύτερη πρόσκληση εκ μέρους του κινεζικού πολιτιστικού φορέα. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ» πιστός στο σκοπό του, με τη βοήθεια και την υποστήριξη των πάντοτε πρόθυμων μελών του συνεχίζει την προσπάθεια για τη διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης και των χαρακτηριστικών δειγμάτων της κουλτούρας μας στα πέρατα του κόσμου. 

Ο Πρόεδρος Γιώργος Δρακόπουλος και τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τουσ στον υπεύθυνο των πολιτιστικών ανταλλαγών από την κινεζική πλευρά κ. Gin Rishun, καθώς και την Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Κομπορόζου Νία, για τις προσκλήσεις και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε τόσο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. 






 
Top