Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα πρέπει να επιδιώξει να υπάρξουν θεμελιώδεις αλλαγές στην απορριφθείσα συμφωνία του "διαζυγίου" με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμήνυσε η ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.

«Οι διασφαλίσεις, είτε με τη μορφή επιστολών είτε με ένθερμα λόγια, δεν αρκούν. Η πρωθυπουργός πρέπει να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιδιώξει θεμελιώδεις αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρλίν Φόστερ.

«Θα εργαστούμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση για να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ενώ κάποιοι μπορεί να επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ήττα για να προωθήσουν τις πολιτικές φιλοδοξίες τους, εμείς θα δώσουμε στην κυβέρνηση χώρο για να συντάξει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει μια καλύτερη συμφωνία», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Μάθιου Χάνκοκ, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή δεν θα περάσει υπό την παρούσα μορφή της και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές προκειμένου να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top