Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στάση η οποία δεν θα παρεμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κρατήσει το Ποτάμι.

Μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς υποστήριξε ότι η υφαρπαγή του Σπύρου Δανέλη είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη ωστόσο το εθνικό συμφέρον θα πρέπει να πρυτανεύσει.

Ο κ. Μαυρωτάς υποστήριξε ότι η Συμφωνία έχει αρκετά θετικά σημεία και ότι έρχεται σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία , ωστόσο έρχεται και σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο στο εσωτερικό της χώρας: “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από τα αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό την στηρίζουμε.

Πρέπει να δούμε το μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση ώστε να παίξουμε το ρόλο μας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συμφωνία είναι και αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας που είναι δύσκολο να βρεθεί στο μέλλον. Πρέπει σίγουρα να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο. Θα βρούμε τον τρόπο αυτόν για να εκφραστούμε με τον κατάλληλο τρόπο» είπε ο κ. Μαυρωτάς .

Όπως όλα δείχνουν το Ποτάμι αναζητεί τη χρυσή τομή ώστε και να μην διακινδυνεύσει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να μην διακινδυνεύσει η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς οι κ.κ Αμυράς και Ψαριανός έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία. Εξ ου και φουντώνουν ξανά τα σενάρια για απουσία η οποία θα ρίξει τον πήχη της απαιτούμενης πλειοψηφίας κάτω από το 151.

 
Top