Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος!

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στην Αθήνα οι διαδηλωτές για στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ.

Έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, οι πολίτες στις 14:00 το μεσημέρι ετοιμάζονται να που το δικό τους «όχι» στη Συμφωνία, η οποία αναμένεται να κυρωθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αναμένεται να προσφέρουν την στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας.

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών – Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο. Στις Αφίδνες από νωρίς καταφθάνουν εκατοντάδες πούλμαν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου στη συνέχεια οι επιβαίνοντες σε αυτά να πάνε στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Διαδηλωτές καταφθάνουν από την Κρήτη και τα άλλα νησιά από τα λιμάνια της Αττικής.

Από τις 9 το πρωί άρχισενα συρρέει κόσμος στο Σύνταγμα για να προλάβει ανοιχτό το σταθμό του μετρό εκεί. Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια είναι κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου. Οι συρμοί πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Οι πολίτες όμως που θέλουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γειτονικούς σταθμούς: Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) αλλά και τον σταθμό Ακρόπολη από την Γραμμή 2 (κόκκινη). Όσοι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μπορούν επίσης να κατέβουν στον σταθμό Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού να πλησιάσουν την πλατεία.

Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος:






Παρόντες και πάνω από 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι επιστρατεύθηκαν από την ΕΛΑΣ για την τήρηση της τάξης. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες. Αυξημένα μέτρα φρούρησης υπάρχουν επίσης για τη Βουλή και άλλα δημόσια κτήρια. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού από όλες τις πλευρές, ενώ μυστικοί αστυνομικοί περιπολούν ακόμη και στον εθνικό κήπο και τα γύρω στενά προκειμένου να καταγράψουν ύποπτες κινήσεις. Την ίδια ώρα, άλλωστε, έχει προγραμματιστεί αντισυγκεντρώση από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Για τα λόγο αυτό θα υπάρχει φραγμός την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος τις οδού Εδουάρδου Λω, προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.
 
Top