Κατηγορηματικά και φανερά οργισμένος ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε στα σενάρια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με ενδεχόμενη προσχώρηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη στη ΝΔ. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης: «Η οικογένεια Λεβέντη αποστάτες και προδότες δεν έχει. Ένας γιος Λεβέντη ποτέ δεν θα πάει στη ΝΔ, όσοι έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων η τύχη τους είναι δεδομένη. Δεν πρόκειται να επανεκλεγούν και ο κόσμος θα τους τιμωρήσει».

Μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε: «Από το 1990 έχω πει να μην δοθεί ο όρος Μακεδονία και αυτό αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του κόμματος», ενώ σχετικά με τις «μεταγραφές» βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, είπε χαρακτηριστικά: «Μια κυβέρνηση που πάει να δώσει τη Μακεδονία ακόμη και χρυσάφι να της δίνουν, δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει γιατί προδίδει τη Μακεδονία».

Παρότι απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα έως την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον Πρωθυπουργό την ύστατη στιγμή να αλλάξει θέση, να γίνει δημοψήφισμα και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. "Διαφορετικά θα είναι προδοσία εις βάρος της Μακεδονίας. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας την Πέμπτη, αναλαμβάνουν ιστορική ευθύνη απέναντι στο έθνος και θα κουβαλάνε ως στίγμα σε όλη τους τη ζωή αυτή τους την πράξη.

Στη σημερινή Βουλή έχουμε δυο στρατηγικές. Από τη μία πλευρά ο κ. Τσίπρας αναζητεί συμμάχους πρόθυμους βουλευτές για να περάσει την συμφωνία και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την επόμενη Βουλή πεντακομματική. Και οι δυο αυτές στρατηγικές είναι επιζήμιες για τη χώρα μας. Η Ένωση Κεντρώων θα συνεχίσει τον αγώνα της με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την Κυριακή των εκλογών θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι με τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων".

 
Top