Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στον ΑΝΤ1”.

Επικαλούμενη την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο, η κα Γεροβασίλη σημείωσε πως «οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το πιο ήπιο μέσο, σε σχέση με τη αγριότητα των επεισοδίων».

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως ρίψη δακρυγόνων έγινε μόνο στα σημεία όπου εκτυλίσσονταν συγκρούσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ακροδεξιά στοιχεία. Υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας, που ανέφεραν πως φασίστες διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Ερωτηθείσα για το βίντεο με τους κουκουλοφόρους που διακρίνονται μπροστά στην είσοδο της Βουλής, η Υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόκειται για αστυνομικούς της Υπηρεσίας Επισήμων.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η Αστυνομία διέλυσε το συλλαλητήριο, η κα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “σιγοντάρει” τον διχασμό όταν δεν καταδικάζει την ακροδεξιά ρητορική ότι «η Δημοκρατία ξεπουλάει τη Μακεδονία».

Όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταδίκασε το περιστατικό και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, όπως και στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

Δείτε τι είπε η Όλγα Γεροβασίλη:

 
Top