ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!!

ΕΝΩ  Η ΔΟΥΡΟΥ(ΣΥΡΙΖΑ) "ΑΡΝΕΙΤΑΙ" ΤΙΣ ΟΣΤΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ...Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΟΙΚΗΣΗ(ΣΥΡΙΖΑ) ΤΙΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ!!!

ΜΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧ@@@ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!!!

δειτε το θεμα:

Ο Δήμος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπ. Περιβάλλοντος – Επνιξαν τον Σαρωνικό στη φορμόλη και τα αντιβιοτικά.


Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη λειτουργία μονάδας μυδοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Αμμος κατέθεσε στο ΣτΕ ο Δήμος Σαλαμίνας. Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ενέκρινε τους

περιβαλλοντικούς όρους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία ώστε να μετατρέψει τον όρμο των Βασιλικών σε μια τεράστια πλωτή μονάδα για την εκτροφή οστράκων σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος της ήδη επιβαρυμένης Σαλαμίνας από τη λειτουργία ιχθυοτροφείων που έχουν πνίξει τον Σαρωνικό στη φορμόλη και τα αντιβιοτικά.

Θυμίζουμε ότι πριν από 6 περίπου χρόνια, το ίδιο το Υπουργείο επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ για χρήση και ανεξέλεγκτη διάθεση φορμόλης στην εταιρεία ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ καθώς μετά από έλεγχο κλιμακίου της αρμόδιας Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε την τοξική φορμαλδεΰδη στις µονάδες της στις θέσεις Καλάµι, Πυρκάλι και Μπίστι. Είναι η ίδια εταιρεία στην οποία τελικώς, ανήκαν οι δύο τόνοι φορμόλης που βρέθηκαν τον Ιούνη του 2010 έξω από το Λύκειο του Πόρου.

Εγκλημα η χρήση φορμόλης

Την ώρα που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κινούνται με ρυθμούς χελώνας και επεμβαίνουν κατόπιν εορτής, εφόσον έχει γίνει ανυπολόγιστη ζημιά στην υγεία μας και το περιβάλλον, ο γνωστός για τον αγώνα του κατά της χρήσης φορμόλης, ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος διώκεται σε εξοντωτικό βαθμό προκειμένου να σιωπήσει. Η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ απαιτεί αποζημίωση ύψους 1.000.0055 ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη ενώ έχει δεχθεί και μηνύσεις από υπαλλήλους της εταιρείας.

Πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του οι οποίοι κατέθεσαν έφεση, ο πελάτης τους δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε, τη νέα του διεύθυνση.

Ηδη, στο διαδίκτυο συγκεντρώνονται υπογραφές σε ψήφισμα που έχει αναρτηθεί με τίτλο: ΛΕΜΕ ΟΧΙ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες!Γιατί είναι σημαντικό;

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας Ανδρομέδα σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.
Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα...Το ιστορικό της υπόθεσης Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη. Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ. 

Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:«Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «...γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...»).
Η χρηση φορμολης προκαλεί καρκινογενέσεις όπως λευχαιμία, καρκίνο στο ήπαρ, στο φάρυγγα, στο δέρμα, δερματικές παθήσεις, σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά. Ουσιαστικά είναι μία απ' τις πιο επικίνδυνες ουσίες.Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων. Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 - 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή. Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ' το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ' τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί. Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

salaminapress.blogspot.g
loading...
 
Top