Το Politico έκανε αποκαλύψεις για το χειρισμό της εξωτερικής πολιτικής από τον Ντόναλντ 
Τραμπ ο οποίος όπως φαίνεται δεν λογαριάζει..διαφορές ώρας και τηλεφωνεί στα άγρια χαράματα στους ξένους ηγέτες.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές το περιοδικό αναφερέται σε «ντροπιαστικές στιγμές» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν αποκάλεσε nipple το Nepal και button το Bhutan.

«Δεν ήξερε πού βρίσκονταν τα δύο αυτά κράτη. Η εντύπωσή του ήταν ότι αποτελούσαν τμήματα της Ινδίας. Η αντίδρασή του ήταν τύπου «τι είναι αυτά τα πράγματα ανάμεσα στα άλλα κράτη;”» αναφέρουν οι πηγές στο περιοδικό.

Στην ίδια συνάντηση ο Τραμπ φέρεται να έκανε αστεία σχετικά με την οικογενειακή κρίση που αντιμετώπιζε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι λέγοντας στους βοηθούς του ότι «πιστεύω ότι μπορώ να του κλείσω ένα ραντεβού με γυναίκα».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να τηλεφωνήσει μέσα στη νύχτα στον Ιάπωνα πρωθυπουργό με τους συνεργάτες του να προσπαθούν να του εξηγήσουν ότι δεν θα ήταν σωστό να καλέσει τον Σίνζο Άμπε ενώ αυτός κοιμόταν.

«Δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι ο ηγέτης ενός άλλου κράτους μπορεί να είναι 80 ή 85 ετών και επομένως δεν μπορεί να είναι ξύπνιος τα μεσάνυχτα» δηλώνει πρών αξιωματούχος εθνικής ασφαλείας.

«Όταν θέλει να μιλήσει με κάποιον στο τηλέφωνο, θέλει να του μιλήσει στο τηλέφωνο. Αδιαφορεί για την ώρα ή για το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται» προσθέτει μια άλλη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δεν διέψευσε το ρεπορτάζ του Politico σε δήλωσή της στην οποία σημειώνει ότι «οι ξένοι ηγέτες εκτιμούν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος είναι πρόθυμος να απαντήσει στα τηλέφωνά τους τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα»
 
Top