Panagiotis Kostoulas
Θυμάστε τι είχε πει προ καιρού ο Ηλίας Νικολακόπουλος;
Ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παρούσα κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη ενός αντισυριζα ρεύματος στην κοινωνία που λέει επιτακτικά "φύγετε";
Ε αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο, τον οποίο έχουν αντιληφθεί άριστα επιχειρεί να τιθασεύσει το άρθρο της Σπανού.  ("Οι αντιΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου"

Κι επειδή όπως έχω ξαναγράψει αυτή τη δουλειά δεν μπορούν πλέον να την κάνουν τα τοξικά και μισητά συριζιτρολ επιστρατεύονται οι συριζοσλουρπηδες με τη σοβαροφανη και αντικειμενική προβιά.
Αυτή θα είναι η δουλειά τους από εδώ και πέρα. Να αναχαιτίσουν όσο μπορούν το κατακλυσμιαίο ρεύμα του "φύγετε" ενοχοποιωντας το ως απολιτικο, νεοαγανακτισμενο και τα ρέστα.
Το καθεστώς φοβάται. Φοβάται πολύ.

Kyriakos Melas
Η Αγγελική Σπανού ποτέ δεν στήριξε όσο την παρακολουθώ , το ΠΑΣΟΚ , τη ΔΗΣΥ και το Κίνημα Αλλαγής . Έκανε ρεπορτάζ σαν η ειδική για την κεντροαριστερά και το Ποτάμι , χωρίς να βρίσκεται στον χώρο της κεντροαριστεράς . Από πού ξεκίνησε και τι ρόλο παίζει η καλύπτουσα το ρεπορτάζ του action24 και της Athens Voice δημοσιογράφος ; Είναι αληθές ότι βρίσκεται σε γνωστό επιτελείο της σημερινής εξουσίας όπως γράφτηκε στο διαδίκτυο ή ψέμμα;

Nikos Moldovanidis

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΓΛΕΥΦΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΕ...


Kyriakos Melas
Δηλαδή εργοδότης της Σπανού ήταν ο Παππάς του καθεστώτος και έγραφε άρθρα επί άρθρων , εκφράζοντας τις ανησυχίες της για το μέλλον της κεντροαριστεράς; ε, δεν είμαστε καλά !! Τέτοια κατάντια;

Στέλιος Στυλιανιδης 
"Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι το φαινόμενο του τυφλού αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμού εκδηλώνεται με τέτοια ένταση στον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, που έχει παράδοση, αξιακά και διανοητικά, στην προαγωγή της κουλτούρας σύνθεσης, συναίνεσης, συμμαχιών στο πλαίσιο κοινών στρατηγικών στόχων, όπως αυτοί ορίζονται στο δημοκρατικό ευρωπαϊκό πλαίσιο".
Ναι , μεγάλη έκπληξη ρε Στυλιανίδη , που ανέλαβες και την υπεράσπιση της συζύγου που το έπαιζε κεντροαριστερά Έχεις μνήμη χρυσόψαρου μου φαίνεται ! Λες και δεν ζούσες στην Ελλάδα την εποχή των αγανακτισμένων , με τις αλήτικες κοινές συμμορίες των τραμπούκων αφιονισμένων Γκοτζαμάνηδων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ να κανιβαλιζουν κατά της προοδευτικής δημοκρατικής Παράταξης και των υπουργών της . Άι σιχτιρ !!

Panagiotis Kostoulas
Αγγελικούλα μου μεταξύ εσού και των αντισυριζα φίλων σου θα υπάρχει πάντα μια θεμελιώδης διαφορά: οι αντισυριζα φίλοι σου γράφουν αυτά που αισθάνονται επειδή τα αισθάνονται κι όχι επειδή είναι υπάλληλοι του Νίκου Παππά.
Άλλο ένα απολαυστικό ξεβρακωμα της "νηφαλιότητας" και του "αντιφανατισμου".

Constantinos Korikis II
Αρθρο του καθ. ψυχιατρικής @StylianidisSt για την ανθρωποφαγία στο διαδίκτυο ΑντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμός και η κουλτούρα του κακούhttps://t.co/rQhxuYl3QM Είναι ο ίδιος που το 2013 έγραφε αυτά.


Stratos Safioleas
[Η φίλη μου η Αγγελική Σπανού] Κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποιοι δημοσιολογούντες, μερικοί δε από αυτούς μέχρι πρόσφατα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του φιλελευθερισμού, και του “μένουμε Ευρώπη”, αντί για επιχειρήματα και σοβαρή κριτική στο άρθρο της Αγγελικής Σπανού “οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ φίλοι μου”, αποφάσισαν να ρίξουν λάσπη στη συγγραφέα: έτσι λοιπόν διακίνησαν πως η Αγγελική Σπανού “είναι του ΣΥΡΙΖΑ.” Ή καλύτερα, είναι πληρωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως υπάρχει ένα ένα πρόβλημα σε αυτή την θιλβερή προσπάθειά τους: η Αγγελική Σπανού ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.


Πήγα λοιπόν στο Google - δεν ξέρω αν κάποιοι "τάχα-οπαδοί" του “μένουμε Ευρώπη” ξέρουν από Google - και έκανα μια βόλτα. Βρήκα άρθρα της Αγγελικής από τότε που ήταν σίγουρο ότι ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τότε αργότερα, που ήταν κραταιός στην κυβέρνηση, και που του ασκούσε κριτική. 


Αυτά από τότε. 
Όχι τώρα, όψιμα, που έρχεται η ΝΔ, αν με πιάνετε.
Έχω και κάτι στο τέλος, για την υποτιθέμενη αποκάλυψη ότι η Αγγελική Σπανού είναι “μισθωτή του Παππά”. (Υπάρχουν χειρότερες εκφράσεις, αλλά κρατάω αυτήν). [*]



Πάμε:
> Το αγριεμένο πλήθος. 10.04.2012 ΤVXS
Άρθρο κατά του λαϊκισμού την προ-ΣΥΡΙΖΑ περίοδο
https://tvxs.gr/…/eg…/agriemeno-plithos-tis-aggelikis-spanoy> Καμμένη Γη 30.03.2015
Άρθρο υποστήριξης του Ανδρέα Πετρουλάκη στη μήνυση του Καμμένου εναντίον του. (Παρεμπιπτόντως, τότε ελάχιστοι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν τον Πετρουλάκη. Διότι ήταν με το ΠΟΤΑΜΙ τότε. Τότε ήταν κακός. Τώρα είναι καλός).
http://www.athensvoice.gr/politics/92559_kammeni-gi
> Πόλεμος με τον κανένα 04.05.2015
Άρθρο κριτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδεοληψίες της απέναντι στην Ευρώπη
http://www.athensvoice.gr/polit…/95891_polemos-me-ton-kanena
> Ιmperium ΣΥΡΙΖΑ 27.04.2015
Και άλλο άρθρο κριτικής για την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.
http://www.athensvoice.gr/politics/95206_imperium-syriza
> Τα 13 λάθη του Τσίπρα 07.09.2015
Άρθρο επικριτικό στις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα.
http://www.athensvoice.gr/pol…/106711_ta-13-lathi-toy-tsipra
> Ευρώ ή Δραχμή: Είμαστε γελοίοι και τραγικοί. 29.06.2015
Άρθρο εναντίον της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.
http://www.athensvoice.gr/politics/101016_eyro-i-drahmi
> Σε χρόνο μέλλοντα 27.06.2015
Άρθρο εναντίον του δημοψηφίσματος (ξανά - και μάλιστα τώρα σε φιλο-ΣΥΡΙΖΑικό μέσο!)
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/se-xrono-mellonta
> ΝΑΙ
Άρθρο υπερ του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/nai&dr=tvxsmrstvxs
> Μετά την εκλογή του 9ου προέδρου της ΝΔ 11.01.2016
Άρθρο υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη
http://www.athensvoice.gr/…/317295_meta-tin-eklogi-toy-9oy-…
> Πού είναι οι αγανακτισμένοι; 17.12.2015
“Πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς για να δικαιολογήσει την ησυχία όταν -για παράδειγμα- οι τραπεζικές μετοχές μηδενίζονται, όταν το κράτος ΣΥΡΙΖοποείται, εκδιώκονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι από την Ειδομένη, συλλαμβάνεται ο καστανάς ή τραμπουκίζει ο υφυπουργός του “ιού ΧΙΒ”.
http://www.athensvoice.gr/…/315524_poy-einai-oi-aganaktisme…
> Ένας χρόνος, όλα και τίποτα 25.01.2016
Κριτική στα αδιέξοδα ενός χρόνου διακυβέρνησης
http://www.athensvoice.gr/…/318168_enas-hronos-ola-kai-tipo…
> Τι δεν ήξερες 02.05.2016
Η κυβέρνηση και η υποκρισία στο διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους.
http://www.athensvoice.gr/politics/127344_ti-den-ixeres
> Κάπως έτσι θα σερνόμαστε 07.11.16
Κρτική στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.athensvoice.gr/…/329850_symperasmata-apo-ton-ana…
> Μια χώρα που πέφτει: Τελικό στάδιο θεσμικής διάλυσης 31.10.2016
Κριτική στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Πολύδωρα πρόεδρο του ΕΣΡ, και άλλα για την κυβέρνηση.
http://www.athensvoice.gr/politi…/329111_mia-hora-poy-peftei
> Κάτι σαν μέθη 10.10.2016
Η μέθη της εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.athensvoice.gr/politics/326934_kati-san-methi
> Ευρώπη και πάλι Ευρώπη 20.03.17
Υπέρ της Ευρώπης με αφορμή της Ολλανδικές εκλογές.
http://www.athensvoice.gr/pol…/345487_eyropi-kai-pali-eyropi
> Τελικά αρρωσταίνεις. 27.03.2017
Κριτική στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.athensvoice.gr/politi…/346709_telika-arrostaineis
Φυσικά, μαζί με αυτά υπάρχουν και άλλα τόσα άρθρα κριτικής στη Κεντροαριστερά και στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως είναι που ονομάζουμε “δημοσιογραφία” και “αρθογραφία”. Οι συνεχείς υστερικές φωνές σε κάτι πρωινές εκπομπές, και η λάσπη πίσω από ψευδώνυμα είναι μια άλλη δουλίτσα.

Η Αγγελική Σπανού είναι φίλη μου. 
Δεν την υπερασπίζομαι γιατί είναι φίλη μου. 

Επίσης δεν την υπερασπίζομαι γιατί έχει ανάγκη κάποιας υπεράσπισης.
Αποφάσισα να ξαναγράψω όχι γιατί διαφωνώ να γίνεται κριτική στο άρθρο της. Διαφωνώ με τη προσπάθεια συκοφαντίας της και εκφοβισμού, κάτι που από κάποιους τείνει να γίνει σύστημα από κάποιους. 

Η Αγγελική το 2005 ξεκίνησε να εργάζεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επί Προέδρου Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Ο Κάρολος Παπούλιας, για όσους δεν το θυμούνται και δεν ξέρουν να το βρουν και αυτό στο Google, προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία το 2005 και το 2010 από το ΠΑΣΟΚ. (Παρεμπιπτόντως στις δύο περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών). Όλο αυτό το διάστημα η Αγγελική Σπανού εργαζόταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως δημοσιογράφος.
Όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Αγγελική μετετέθη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αυτοί που τάχα “ανακάλυψαν” το ΦΕΚ κάνουν την ΑΛΗΤΕΙΑ να μην λένε ότι εκεί κατέληξε εκεί, φεύγοντας από την προηγούμενη εργασία της επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί σήμερα βολεύει να την δείξουν σαν ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν μια αλητεία.
Γνωρίζουν αλλά ρίχουν λάσπη. 



Θα πω κάτι ακόμα: εργάζομαι σχεδόν δύο δεκαετίες στον χώρο της επικοινωνίας στο εξωτερικό, σε πολύ ανταγωνιστικές δουλειές, σε συνθήκες ανελέητου συναγωνισμού. Συνεργάζομαι με μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, και μεγάλες εφημερίδες και τηλεοράσεις. Τα στάνταρντς για τους δημοσιογράφους εκεί, με τους οποίους συνεργάζομαι, είναι πολύ υψηλά. 

Ως επαγγελματίας λοιπόν στον χώρο των διεθνών ΜΜΕ, με δουλειές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, δηλώνω μετά λόγου γνώσεως πως η Αγγελική Σπανού, είναι από τους Έλληνες δημοσιογράφους που έχει τα προσόντα, την επαγγελματική επάρκεια που θα της επέτρεπε να εργαζόταν σε μεγάλο μέσο της Ευρώπης ή της Αμερικής. Και κυρίως, το ΗΘΟΣ.
Λίγοι απο τους κατ’ όνομα “συναδέλφους” της και συκοφάντες της, προσπαθήσαν να την χαρακτηρίσουν “πληρωμένη”. Αυτό συμβαίνει διότι συν τοις άλλοις οι ίδιοι δεν ξέρουν καλύτερα. Δεν ξέρουν τι πάει να πει να γράφεις χωρίς να σου έχουν πει τι να γράψεις.


Στην Ελλάδα υπάρχουμε όμως και εμείς οι υπόλοιποι, που δεν θα συνθλιβούμε με το ζόρι στο βωμό ενός νέου λαϊκισμού. Που δεν θα ανεχτούμε τον εκφοβισμό απέναντι σε όποιον θέλει να γράψει τις απόψεις του ελεύθερα. Που δεν θα ανεχτούμε τη δίκη προθέσεων, τη λάσπη και το bullying. Ακόμα και αν προέρχεται και από τον “ΔΙΚΟ ΜΑΣ” χώρο. Και όταν τα likes είναι λίγα, μη μπερδεύστε, δεν είμαστε λίγοι.


Erifyli Lilly Galli 
Ερώτηση: πώς μετατέθηκε από την Προεδρία στη Γ.Γ.; Είναι δημόσιος υπάλληλος δηλαδή; Διότι αν είναι μετακλητή δεν μιλάμε για μετάθεση, αλλά για εκ νέου διορισμό (και στην προκειμένη κάνει όλη τη διαφορά). Αν όμως ειναι δημόσιος υπάλληλος, πώς και αρθογραφεί ως έμμισθος και αλλού; 

Kostas Farmakis 
Θα το πω προσεκτικότατα: 
Δημοσιογράφος που έχει έμμισθη σχέση (και μάλιστα ΙΔΑΧ που σημαίνει μόνιμη θέση) στο υπουργείο Τύπου και ταυτόχρονα αρθρογραφεί σε ιδιωτικά ΜΜΕ με πολιτικό περιεχόμενο, οφείλει να ενημερώσει για την έμμισθη αυτή θέση. Είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων, ακόμη κι αν είναι άψογος/γη στη δουλειά του/της. 
Δεν μιλάμε για μια ευκαιριακή δουλειά συμβούλου ενός δημάρχου, μιλάμε για μόνιμη και εξαρτημένη εργασία στο υπουργείο που ελέγχει τα ΜΜΕ. Πώς μπορεί αυτό να θεωρείται θεμιτό;
Για να μην παρεξηγηθώ: ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει όπου και ό,τι θέλει και να έχει όσες θέσεις του επιτρέπουν οι ικανότητες και οι γνωριμίες του.
Αρκεί να ενημερώνει για τις σχέσεις και εξαρτήσεις του.
Και αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους αρθρογράφους.

press-gr
 
Top