Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης...
που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 168 ημέρες - Επιστρέφουν μέχρι αύριο (15/08) στα πάτρια εδάφη.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν εκ νέου στο δικαστήριο, όπου κατέθεσαν για έκτη φορά αίτημα απελευθέρωσης

Τουρκικό δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα, παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη αυτήν τη φορά ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι, αφήνοντάς τους ελεύθερους εν αναμονή της δίκης τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ αναμένεται να επαναπροωθηθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα.

Όπως αναφέρει επίσης το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μητρετώδης - Κούκλατζης είχαν συλληφθεί στις 2 Μαρτίου του 2018 κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο όταν μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμα και τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για μια «αιφνιδιαστική απόφαση».

«Είναι ελεύθεροι. Θα πάνε στο τμήμα για τους μετανάστες και από εκεί θα φτάσουν στα σύνορα στον Έβρο ή το αργότερο αύριο το πρωί», ανέφεραν στον ALPHA από το περιβάλλον των Τούρκων δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών.
 
Top