Μπορεί η εθνική τραγωδία να έχει καλύψει σαν μαύρο πέπλο όλη την Ελλάδα και να έχει παραλύσει τα πάντα, όμως, η 
κυβέρνηση αποδεικνύει πως όταν θέλει μπορεί να τρέξει τάχιστα τις διαδικασίες.

Για θέματα που θεωρεί… μείζονος εθνικού συμφέροντος, όπως π.χ. να γίνει ο Κουφοντίνας αγρότης ή να αρμέγει γελάδες στη φιλική αγροτική φυλακή του Βόλου, όλα πάνε ρολόι. Το υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί άμεσα και ο «φαρμακοχέρης» της «17Ν» πάει στη νέα του φυλακή ένα ωραίο πρωί, κι ενώ η χώρα μετρά κάθε μέρα νεκρούς από το Μάτι.

Πόσο καλά θα ήταν να μπορούσε να λειτουργήσει το ίδιο καλά το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου στο Τσίπρας – gate. Στο σκάνδαλο με την τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και στην πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του πρωθυπουργικού εξαδέλφου, Γιώργου Τσίπρα. Εχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες από τις απανωτές αποκαλύψεις για την εταιρεία «Δίοδος» και μάλλον αυτοί που θα πρέπει να απαντήσουν έχουν πάει διακοπές. Αραγε ο κύριος Δημήτρης Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα, αδέρφια του Αλέξη, που βρίσκονται; Γιατί ακόμη δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις «λασπολογίες», όπως είχαν πει όταν βγήκαν στο φως οι πληροφορίες για την εταιρεία τους;

Και κυρίως γιατί δε δίνουν πραγματικά στοιχεία ως προς τι έγινε με τις χαριστικές ρυθμίσεις στα δάνεια της «Δίοδος» αλλά και στο πώς την γλίτωσαν δικαστικά με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που κατατέθηκε για να πάρουν δημόσιο έργο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ;

Η γυναίκα του Καίσαρα αυτή τη φορά πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, όμως, ακόμη κανείς να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Μήπως είναι συκοφαντίες και αδικείται η οικογένεια Τσίπρα;

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός στις δύσκολες στιγμές, όταν είναι στριμωγμένος σιωπά. Όπως τώρα με τις φονικές πυρκαγιές έχει ξεχάσει τη λέξη «συγγνώμη» έτσι και με τις καταγγελίες σε βάρος της οικογένειάς του δεν δίνει σημεία ζωής.

Η περίπτωση της διπλής πλαστογραφίας ασφαλιστής ενημερότητας για την ανάληψη έργου 1,1 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για χαριστική ρύθμιση χρέους της εταιρείας, έχουν «κηλιδώσει» το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά είχε αποκαλύψει στοιχεία αρχικά για ρύθμιση δανείου περί τα 250 χιλ. ευρώ σε πολλές δόσεις και στη συνέχεις αποκάλυψε ρύθμιση ενός άλλου δανείου το οποίο αρχικά ήταν 850 χιλ. ευρώ και το οποίο είχε ληφθεί και χωρίς ουσιαστική εγγύηση.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το δάνειο αυτό αναδιαθρώθηκε όπως και το προηγούμενο με αποτέλεσμα οι δόσεις που πληρώνονται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Απαντήσεις

Τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να αφήσει κατά μέρος τις απειλές και τις επιθετικές ανακοινώσεις και να δώσει στοιχεία για τα συγκεκριμένα δάνεια, αν υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις, αν υπήρξαν παρεμβάσεις στις τράπεζες κι αν τελικά η υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας έπρεπε να έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.Οι απαντήσεις είναι επιβεβλημένες ώστε τα… αδέρφια του Καίσαρα και να είναι και να φαίνονται τίμια.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της είχε σηκώσει το θέμα: «Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο». Παράλληλα, σημείωνε ότι πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Στη Βουλή είχε φέρει το θέμα και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για το αν τελικά είναι χαριστική η σχετική ρύθμιση και επομένως είναι σκάνδαλο και αν ασχολείται ήδη η Δικαιοσύνη με το θέμα.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: Στα πολιτικά χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση και ιδιαίτερη ένταση κυριαρχεί στην μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση, για τον τραπεζικό δανεισμό της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ ΟΕ των αδελφών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη ρύθμισή του.

Ο πολιτικός «πόλεμος» έχει δημιουργήσει ερωτήματα στη κοινή γνώμη και βαριά είναι η «σκιά» μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη ρύθμιση το 2016 ενός δανείου των αδελφών του Πρωθυπουργού ύψους 243.544 ευρώ.

Παρ’ ότι στο θέμα της ρύθμισης του δανεισμού της εταιρείας παρενέβη η Τράπεζα Πειραιώς τονίζοντας ότι ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δις. ευρώ σε επιχειρηματικές οφειλές και μάλιστα χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων σύμφωνα με τις πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, εξακολουθούν να υφίστανται τα παρά κάτω ερωτήματα και τα οποία καλείσθε εσείς να απαντήσετε:

1. Είναι σύννομη και συνήθης η πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να ρυθμίζει δάνεια με περίοδο χάριτος δύο χρόνων και σε βάθος 35 χρόνων και μετά τον θόρυβο αληθεύει ότι ήδη κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχει τις καταγγελίες;

2. Με την υπόθεση ασχολείται η Δικαιοσύνη και έχει καλέσει την ΤτΕ να απαντήσει εάν πρόκειται για ρύθμιση σκάνδαλο;

Αναφορικά με την ασφαλιστική ενημερότητα που ήταν πλαστή και κατατέθηκε, προκαλώντας και δικαστική έρευνα, ο άμεσα εμπλεκόμενος, Γιώργος Τσίπρας είχε απαντήσει:

Ποια ακριβώς είναι η κατηγορία εναντίον μου; Πράγματι εμπλέκει το όνομά μου και στο τέλος επισημαίνει ότι δεν διώκομαι. Για ποιο πράγμα; Ξέρετε, για να διωχθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει αδίκημα. Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Ν.Δ. που αναπαράχθηκε και σε δημοσιεύματα. Δεν επισημαίνει πουθενά το υποτιθέμενο αδίκημα για το οποίο υπονοεί ότι θα έπρεπε να έχω διωχθεί.

Ποιο είναι ακριβώς το αδίκημα; Οτι το ατομικό μου πτυχίο στελέχωνε, πράγματι, το εταιρικό πτυχίο της εταιρείας; Οτι «μετείχα ενεργά στην εταιρεία» – από πού προκύπτει αυτό; Οτι ήμουν «υπεύθυνος μηχανικός» – επίσης ψευδές; Οτι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται είχε το όνομά μου; Ούτε αυτό συνιστά αδίκημα. Το μόνο αδίκημα προφανώς είναι το επώνυμό μου κι ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού
 
Top