Νέος γύρος αποκαλύψεων για την υπόθεση της εταιρείας των αδερφών του 
πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,αναμένεται να βάλουν φωτιά εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό.

Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να μην απαντά για τα έργα και τις ημέρες της «Δίοδος» που ανήκε στον Δημήτρη και της Ζανέτ Τσίπρα, αντιθέτως υβρίζει και απειλεί με μηνύσεις.


Ωστόσο, η περίπτωση της διπλής πλαστογραφίας ασφαλιστής ενημερότητας για την ανάληψη έργου 1,1 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για χαριστική ρύθμιση χρέους της εταιρείας, έχουν «κηλιδώσει» το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Σήµερα, η εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει στο φως και µια νέα, δεύτερη υπόθεση ρύθµισης δανείου της εταιρείας «∆ΙΟ∆ΟΣ Ο.Ε.», στην οποία ως γνωστόν συµµετέχουν ως οµόρρυθµοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα, που θα προκαλέσει αντιδράσεις και κυρίως την ανάγκη να δοθούν πειστικές (αυτήν τη φορά) απαντήσεις.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφηµερίδα, µία από τις τέσσερις συστηµικές τράπεζες (άλλη από αυτή που είχε δώσει το πρώτο δάνειο, που αποκαλύφθηκε την περασµένη εβδοµάδα) χορήγησε ποσό 850.000 ευρώ το 2004 δυνάµει της υπ. αριθµ. 1972112/04.11.2004 σύµβασης πιστώσεως µε ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασµό.

Οπως ρητά προκύπτει από την 05/09/2015 αίτηση ασφαλιστικών µέτρων της τράπεζας, η οποία κατατέθηκε 10 ολόκληρους µήνες µετά(!) τη χορήγηση της πίστωσης των 850.000 ευρώ, η «∆ΙΟ∆ΟΣ Ο.Ε.» έκανε χρήση της πίστωσης για όλο το προηγούµενο διάστηµα χωρίς «να έχει δοθεί καµία απολύτως ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας», από την ηµέρα που χορηγήθηκε η πίστωση έως την ηµέρα που κατατέθηκε η αίτηση της τράπεζας.

Με λίγα λόγια, κατά τα φαινόµενα, η πίστωση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 850.000 ευρώ φέρεται να δόθηκε χωρίς καµία εξασφάλιση το έτος 2004.

Τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να αφήσει κατά μέρος τις απειλές και τις επιθετικές ανακοινώσεις και να δώσει στοιχεία για τα συγκεκριμένα δάνεια, αν υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις, αν υπήρξαν παρεμβάσεις στις τράπεζες κι αν τελικά η υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας έπρεπε να έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Οι απαντήσεις είναι επιβεβλημένες ώστε τα αδέρφια του Καίσαρα και να είναι και να φαίνονται τίμια.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να «ξεφουσκώσει» καθώς εκτιμά ότι αποκαλύφθηκε η φενάκη του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της οικογένειας Τσίπρα.

Τη σκυτάλη της επίθεσης προς την κυβέρνηση πήρε χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ότι «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.
Eρώτηση στη Βουλή για τον τραπεζικό δανεισμό της ΔΙΟΔΟΣ

Στη Βουλή έφερε το θέμα και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για το αν τελικά είναι χαριστική η σχετική ρύθμιση και επομένως είναι σκάνδαλο και αν ασχολείται ήδη η Δικαιοσύνη με το θέμα.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: Στα πολιτικά χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση και ιδιαίτερη ένταση κυριαρχεί στην μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση, για τον τραπεζικό δανεισμό της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ ΟΕ των αδελφών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη ρύθμισή του.

Ο πολιτικός «πόλεμος» έχει δημιουργήσει ερωτήματα στη κοινή γνώμη και βαριά είναι η «σκιά» μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη ρύθμιση το 2016 ενός δανείου των αδελφών του Πρωθυπουργού ύψους 243.544 ευρώ.

Παρ’ ότι στο θέμα της ρύθμισης του δανεισμού της εταιρείας παρενέβη η Τράπεζα Πειραιώς τονίζοντας ότι ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δις. ευρώ σε επιχειρηματικές οφειλές και μάλιστα χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων σύμφωνα με τις πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, εξακολουθούν να υφίστανται τα παρά κάτω ερωτήματα και τα οποία καλείσθε εσείς να απαντήσετε:

1. Είναι σύννομη και συνήθης η πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να ρυθμίζει δάνεια με περίοδο χάριτος δύο χρόνων και σε βάθος 35 χρόνων και μετά τον θόρυβο αληθεύει ότι ήδη κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχει τις καταγγελίες;

2. Με την υπόθεση ασχολείται η Δικαιοσύνη και έχει καλέσει την ΤτΕ να απαντήσει εάν πρόκειται για ρύθμιση σκάνδαλο;





.lykavitos.gr
 
Top