Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΤΣΗΣ:

"Υπέβαλλα σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. 

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση αφορούν, σ' ένα μέρος της, την έλλειψη χρόνου, λόγω υποχρεώσεων, που μου στερεί την δυνατότητα το τελευταίο διάστημα , ν' ανταποκρίνομαι, με συνέπεια, ακόμη και στο ελάχιστο καθήκον που μου αναλογούσε, να παρίσταμαι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρώ πώς η παραίτηση, υπό οποιαδήποτε αιτία, είναι μια απόλυτα πολιτική πράξη και μια έντιμη στάση, όταν για οποιοδήποτε λόγο, διαπιστώνεις πως δε μπορείς να συνεχίσεις να προσφέρεις στα κοινά ουσιαστικό έργο, πέραν της φυσικής παρουσίας σου. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημότες της πόλης μας και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της συνοικίας μου, της Αμφιάλης, που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2014, μέσα από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Άλλου Δρόμου, που στήριξε, στηρίζει και θα εξακολουθεί να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πρόσφατες συλλογικές αποφάσεις μας, που προέκυψαν μέσα από τις συζητήσεις με τον Δήμαρχο και επικεφαλής της Διοικούσας παράταξης, Χρήστο Βρεττάκο και τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολούθησαν. 

Καθήκον και πεποίθησή μου , ως αιρετή, ήταν να προωθώ και να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, για όφελος της κοινωνίας και μόνον, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το όφειλα σε όλους τους συνδημότες μου και το έπραξα, πιστεύω, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα.

Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια. 

Προσπάθησα αυτά τα 4 χρόνια ως Δημοτική Σύμβουλος, να συμβάλλω όσο μπορούσα, στη λήψη αποφάσεων με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, αν και ο τρόπος λήψης αποφάσεων, στο πλαίσιο λειτουργίας και πιστής εφαρμογής του Καλλικράτη , ήταν προκαθορισμένος, μην αφήνοντάς περιθώρια στην ουσιαστική άσκηση του δημόσιου ρόλου των αιρετών, στο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό, πριν την τελική απόφαση, τουλάχιστον όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι.
Θέλω να ελπίζω, πως με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και της συμμετοχικής διαδικασίας των πολιτών στην πράξη, κάποια στιγμή, θ’ αλλάξει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας τη συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά αυξημένη, δυναμική και ουσιώδη . 

Η παράταξή μας έχει άξια και ικανά στελέχη, που μέσα από τις ιδρυτικές αρχές και την φιλοσοφία της παράταξης, θα πρεπε και πρέπει να αποκτήσουν όλα αυτοδιοικητική εμπειρία.

Ο αντικαταστάτης μου, σίγουρα θα διαθέτει περισσότερο χρόνο και ίσως βρει περισσότερο πολιτικό χώρο και οξυγόνο που θα τον καταστήσουν περισσότερο χρήσιμο. 

Το εύχομαι ολόψυχα.

Εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ευσυνείδητους εργαζόμενους του Δήμου, μόνιμους και συμβασιούχους , που προσπαθούν και που μπορούν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις διοίκησης και οργάνωσης, όπως αποδείχθηκε, να βοηθούν καταλυτικά στην πρόοδο της πόλης μας και τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών της ζωής των πολιτών.

Θεωρώ μέγιστη τιμή για μένα τη μέχρι σήμερα συνεργασία μου με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας. 

Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη σημαία του οποίου έδωσα όλες τις μάχες μου, με καθαρή πολιτική θέση και στάση, αισθάνομαι δικαιωμένη ως αυτοδιοικητικό στέλεχος, σ' ένα βαθμό ,βλέποντας την εικόνα της πόλης μας ν' αλλάζει, σαφώς προς το καλύτερο, μέσα από την υλοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Τις δυνατότητες, που δόθηκαν σε επίπεδο νομοθετικό, χρηματοδότησης, δυνατοτήτων πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού, από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση της Ρένας Δούρου, στην Περιφέρεια, αξιοποίησε κατά το καλύτερο δυνατόν, η Δημοτική Αρχή, της διοικούσας παράταξης, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό και ενεργό μέλος, όταν κανένας σ΄ αυτήν την πόλη δεν πίστευε ότι μπορείς με λογισμό και όνειρο να παλέψεις και να νικήσεις κατεστημένα και συστήματα. 
Αρκεί να μη γίνεις, ποτέ, εσύ το σύστημα και να μη θεωρείσαι κατεστημένο. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους και τους συμπολίτες μου πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο, σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα κι αν προκύψει.
Ο αγώνας πάντα συνεχίζεται κι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ξανασυναντηθούμε έστω κι αν χρειαστεί να ξανασυστηθούμε".

Με εκτίμηση 
Λίτσα Ρέπα
 
Top