Στα δίχτυα των αδιάφθορων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μπει Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για το ενδεχόμενο να έχουν αρπάξει χρήματα από μισθοδοσίες των Βρυξελλών.

Ερευνα για απάτες από Έλληνες ευρωβουλευτές διενεργεί η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.

Οι ευρωβουλευτές προσλαμβάνουν συνεργάτες με μισθό έως 7.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία όμως «επιστρέφονται» κατά ένα μεγάλο τμήμα και μαύρα στους ευρωβουλευτές…

Η έρευνα ξεκίνησε από μία περίπτωση και όπως λέγεται επεκτάθηκε και σε άλλους που φέρονται να έχουν διορίσει ως συνεργάτες ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 μετά από καταγγελία που έκανε συνεργάτης του Έλληνα Ευρωβουλευτή  ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ότι ο πολιτικός της κρατούσε (παρανόμως όπως η ίδια ισχυρίστηκε), χρήματα από το μισθό της.

Ενώ λοιπόν η επιστημονική συνεργάτις του ευρωβουλευτή μας εμφανίζεται στο συμβόλαιό της να αμείβεται λόγου χάρη με 7.000 ευρώ μηνιαίως, η πραγματική αμοιβή της είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Αρα λείπουν 4.000 ευρώ, την πορεία των οποίων προς κάποια τσέπη ή αλλότριο σκοπό επιχειρεί να εντοπίσει η OLAF, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι πολύ αυστηρή ως και αδέκαστη.

Ο ευρωβουλευτής φέρεται να προσπάθησε στο πλαίσιο της έρευνας να βρεθεί ένας τρόπος για να «καλυφθεί το κενό», αλλά η OLAF απάντησε αρνητικά και συνεχίζει την έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με συνεργάτες τους. Γι’ αυτούς δεν έχει παρέμβει ακόμη η OLAF, το πράγμα βρίσκεται στο πλαίσιο των οικονομικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Olaf διερευνά ήδη και σαρώνει τα επιτελεία των Ευρωβουλευτών για να διαπιστώσει αν τα μόνιμα επιτελεία τους εργάζονται κανονικά στα γραφεία τους, ή απλώς είναι μαϊμου, με αποτέλεσμα οι Ευρωβουλευτές να βάζουν στην τσέπη τους τις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας, έχουν ζητηθεί πλήρη στοιχεία, ενώ πραγματοποιούνται και έρευνες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εντοπιστούν ανταλλαγές e-mails.

Εμφανίζουν «μαϊμού» συνεργάτες και βάζουν στην τσέπη τους μισθούς

Οι πληροιφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν ότι απασχολούν συνεργάτες αλλά στην πραγματικότητα είτε οι συνεργάτες αυτοί να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.

Το θέμα έχει πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει η συγκεκριμένη έρευνα.
 
Top