Μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο ΟΦΙ, καθώς στέφθηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας για τη σεζόν 2017-18, κερδίζοντας με 2-0 τη Νίκη Βόλου, στον τελικό που έγινε στο Κερατσίνι. Έτσι το τρόπαιο έμεινε σε κρητικά χέρια, αφού πέρσι το είχε κατακτήσει ο Ηρόδοτος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κερδισμένο πέναλτι για τους Ιεραπετρίτες, με τον Ντιατά να ανατρέπεται από τον Ζιώγα ο οποίος αποβλήθηκε, σε μια φάση που τραυματίστηκε σοβαρά ο Καραγιάννης και αντικαταστάθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος στο 12’, κάνοντας το 0-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και λίγο μετά το ημίωρο οι «ασπρόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν στο 33΄ ο Κορέτα βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε στα δίχτυα για το 0-2 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Νίκη να έχει την πρωτοβουλία, όμως ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο πλευρές, με τον ΟΦΙ να διαχειρίζεται το προβάδισμα του, κρατώντας ως το τέλος το προβάδισμα.

ΟΦΙ : Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης (11΄ λ.τ. Μίγγας) (83΄ λ.τ. Πιθαρούλης), Πετάσης (61’ Μπιταξής), Κορέτα (66’ λ.τ. Κωνσταντίνου), Παπαδόπουλος, Τζελέπης, Ουζούνογλου, Κορομηλάς, Μούτσα, Ντιατά.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Χ. Καρτσαμπάς, Βέργος, Λάιος, Κοντοές, Ζιώγας, Ιορδανίδης, Μέτσε, Τζάθας, Ντινιωτάκης, Αναστασίου.
 
Top