Ο καφές, η αγαπημένη πρωινή συνήθεια πολλών, μπορεί να δίνει ενέργεια, όμως κρύβει και
κινδύνους, καθώς μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη. Υπάρχει όμως ένας τύπος καφε, που φαίνεται να είναι ο ιδανικός για όσους έχουν, ή δεν θέλουν να αποκτήσουν, πρόβλημα χοληστερίνης και δεν είναι άλλος από το εθνικό μας κρύο ρόφημα, το φραπέ!
Δύο συστατικά του καφέ, η καφεστόλη και η καβεόλη, είναι αυτά που αυξάνουν την χοληστερίνη, εάν καταναλώνονται πολλοί καφέδες ημερησίως. Ωστόσο, ο φραπέ, έχει λιγότερη καφεστόλη τόσο από τον γαλλικό όσο και τον ελληνικό καφέ, όπως επισημαίνει ο Dr. Rob Van Dam, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
Ο στιγμιαίος καφές έχει αρκετά πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε καφείνη από άλλα είδη καφέ, αλλά δεν βλάπτει να ελέγχετε και τον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του καφέ. Η ιδανική περιεκτικότητα είναι τα 27 mg καφείνης ανά μερίδα
κινδύνους, καθώς μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη. Υπάρχει όμως ένας τύπος καφε, που φαίνεται να είναι ο ιδανικός για όσους έχουν, ή δεν θέλουν να αποκτήσουν, πρόβλημα χοληστερίνης και δεν είναι άλλος από το εθνικό μας κρύο ρόφημα, το φραπέ!
Δύο συστατικά του καφέ, η καφεστόλη και η καβεόλη, είναι αυτά που αυξάνουν την χοληστερίνη, εάν καταναλώνονται πολλοί καφέδες ημερησίως. Ωστόσο, ο φραπέ, έχει λιγότερη καφεστόλη τόσο από τον γαλλικό όσο και τον ελληνικό καφέ, όπως επισημαίνει ο Dr. Rob Van Dam, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
Ο στιγμιαίος καφές έχει αρκετά πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε καφείνη από άλλα είδη καφέ, αλλά δεν βλάπτει να ελέγχετε και τον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του καφέ. Η ιδανική περιεκτικότητα είναι τα 27 mg καφείνης ανά μερίδα