Η τελευταία Δευτέρα του Μαΐου είναι για τους περισσότερους... αργία και ο Μάιος ετοιμάζεται να κλείσει με ένα όμορφο τριήμερο που –γιατί όχι- μπορεί να μας βρει κοντά στη θάλασσα, κάνοντας το πρώτο μας μπάνιο. Ιδού οι προτάσεις μας.

Αγκίστρι, για άρωμα νησιού

Για τους πιστούς σε νησιώτικες αποδράσεις, το Αγκίστρι είναι η ιδανική επιλογή, περίπου 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα. Πέραν αυτού, όμως, είναι ιδανικός προορισμός και γι’ αυτούς που θέλουν το τριήμερο να ξεκουραστούν, αφού η μικρή του έκταση δεν θα σας κρατήσει πολύ στο δρόμο. Στoν μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, το Μεγαλοχώρι, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για φαγητό, καφέ, ποτό, βόλτα, σε έναν κεντρικό δρόμο κι έπειτα μπορείτε να πάτε βόλτα με το αυτοκίνητο ή με… ποδήλατο στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού: το σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου Μετόχι, το μικρότερο χωριό του νησιού, τα Λιμενάρια, τη Δραγωνέρα με τα πεύκα της και τη Χαλικιάδα, όπου μπορείτε να κάνετε και το μπάνιο σας. Πεντακάθαρα νερά θα βρείτε και στα 200 μέτρα από τα Λιμενάρια, στο γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, η οποία είναι μια βραχώδης παραλία, με πολλά πεύκα και βαθιά νερά. Αν συνεχίσετε το δρόμο δυτικά από τα Λιμενάρια, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πολύ εξωτικό θέαμα, στην Απόνησο, ένα ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα και συνθέτει μια πολύ διαφορετική εικόνα παραλίας από τη συνηθισμένη.


Ναύπακτος, για επιλογές βουνού και θάλασσας
Η Ναύπακτος είναι ένας ιδανικός προορισμός στην Αιτωλοακαρνανία για Σαββατοκύριακο δίπλα στη θάλασσα, η οποία σας εγγυάται ότι θα ξεχαστείτε από τα... αστικά προβλήματα. Με τη θάλασσα στα πόδια σας θα αρχίσετε εύκολα να κάνετε όνειρα για το φετινό καλοκαίρι, ενώ οι βόλτες στο ενετικό κάστρο στο λόφο πάνω από την πόλη και τα πλακόστρωτα σοκάκια της, σίγουρα θα σας ξυπνήσουν καλοκαιρινές μνήμες. Κι επειδή έχετε άλλη μια μέρα πέραν του Σαββατοκύριακου στη διάθεσή σας, μπορείτε να οργανώσετε μια επίσκεψη και στην πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία με τα «φωλιασμένα» χωριά της, 43 στον αριθμό. Εκεί, οι φυσικές τους ομορφιές είναι ανθισμένες και το τοπίο αναμένεται να τρελάνει την ψηφιακή σας, ενώ εσείς θα έχετε συνδυάσει και βουνό και θάλασσα σε ένα τριήμερο, πριν «πιάσει» καλοκαίρι.


Καμένα Βούρλα, για πιο έντονη απόδραση

Μια συμπαθητική παραθαλάσσια κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, τα Καμένα Βούρλα μπορούν να γεμίσουν το τριήμερό σας και με λουτρά και με μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και με διασκέδαση, αφού πρόκειται για ένα μέρος με ζωή και ρυθμό. Με τις πλαγιές του όρους Καλλιδρόμου να υψώνονται γύρω από την πόλη, αλλά και κάποιες καλές παραλίες στην περιοχή, το τοπίο είναι σίγουρα αλλιώτικο από το συνηθισμένο της γκρίζας πόλης, ενώ εκεί βρίσκονται και οι πηγές των Καμένων Βούρλων, από τις πιο σημαντικές της χώρας, που έγιναν γνωστές λόγω της σπάνιας σύστασης τους σε φυσικά μέταλλα, άλατα και ραδόνιο. 

Η θερμοκρασία των πηγών είναι 35–36οC και τα νερά τους ενδείκνυνται για πολλές και διάφορες παθήσεις, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν θεραπευτικά. Αν κάνετε μπάνιο στη θάλασσα, προτιμήστε τα καθαρά, κυστάλλινα νερά του Ασπρονερίου και το βράδυ βάλτε τα καλά σας και βγείτε για ποτό στα γεμάτα μπαράκια της περιοχής.


Σούνιο, για οικονομικό τριήμερο

Θέλετε να ζήσετε το τριήμερο κοντά στη θάλασσα, αλλά τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν μεγάλες διαδρομές και εξόδους; Θυμηθείτε τη δεκαετία του ’80 που περιοχές όπως το Σούνιο και η Βουλιαγμένη αποτελούσαν παραθεριστικούς προορισμούς και κατευθυνθείτε προς το Σούνιο για 3 ημέρες, τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά… Απέχει μόλις 68 χιλιόμετρα από την Αθήνα και χωρίς να χαλάσετε το μισό budget σε βενζίνη και διόδια, θα είστε σε 1 ώρα σε επαφή με θάλασσα και εξοχική ατμόσφαιρα, με θέα στο Αιγαίο πέλαγος. 

Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, που έχει τεράστιο γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, να δείτε από κοντά τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώναπου αποτελούσε ιερό τόπο για τους αρχαίους Έλληνες, να βολτάρετε και να βουτήξετε στη θάλασσα -τα Λεγραινά είναι μια ανάσα μακριά. Έπειτα, σας περιμένουν θαλασσινοί μεζέδες στις ψαροταβέρνες της περιοχής, για να σας θυμίσουν τις σας περιμένει το καλοκαίρι.
 
Top