Παρέμβαση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, σήμερα Δευτέρα 21 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κύπρου, θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας με φορεία και σωματεία της περιοχής στα πλαίσια της πολύμορφης δράσης που έχουν αποφασίσει ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου στη Δραπετσώνα.
Οι πολύμορφες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν ως εξής:
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, την Τρίτη 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., και πορεία προς τα καζάνια. 
  • Λαϊκό γλέντι το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην περιοχή των Λιπασμάτων και έπεται συνέχεια. 
Πολύμορφες παρεμβάσεις από φορείς και σωματεία τις επόμενες μέρες ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου στη Δραπετσώνα. 
Πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ.ά.
Διεκδικούν:
  • Να ανακληθούν οι άδειες των εταιρειών πετρελαιοειδών και σε ό,τι αφορά στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, της εταιρείας «Oil One».
  • Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. 
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της «Oil One», προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές, αναψυχή, πολιτισμός, άθληση, υγεία). 
  • Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρησιακά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση. 
 
Top