Καλούμε όλο τον Περαμαϊκό λαό σε κινητοποίηση 
την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, στην πλατεία Ηρώων, στις 12μμ
ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών 

Η κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών στην άκρη της προβλήτας ΙΙΙ, φέρνει το θέμα των «καζανιών του θανάτου» στην επικαιρότητα. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών κινούνται με σκοπό την επαναλειτουργία τους. Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 που έχουν αρχίσει εργασίες επισκευής, οι οσμές γίνονται όλο και εντονότερες.
--> 

Δεν είναι ένα καινούργιο θέμα για το Πέραμα. Για δεκαετίες ο λαός του Περάματος έδινε μάχη για το κλείσιμο των «καζανιών του θανάτου». Με την πίεση του κινήματος καταφέραμε τη διακοπή της χρήσης τους τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Όμως με βάση το νέο επενδυτικό σχέδιο της COSCO για τον ΟΛΠ, φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα εταιρειών πετρελαίου και ενδιαφέρον της COSCO για την επαναλειτουργία τους. 

Οι συνέπειες και οι κίνδυνοι σε ενδεχόμενη επαναλειτουργία θα είναι τεράστιες. 114 καζάνια γεμάταπετρέλαιο δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος – εγκλήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα όποια φοιτούν πάνω από 1000 μαθητές και εκπαιδευτικοί. 
Ποιος μπορεί να μας διασφαλίσει ότι δε θα συμβεί τέτοιο έγκλημα; Το πολύ πρόσφατο «ατύχημα» με το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», αποδεικνύει την ωμή πραγματικότητα. Όσο κριτήριο θα είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, τα μέτρα ασφαλείας θα θεωρούνται κόστος. Από εκεί πηγάζει ο μεγάλος κίνδυνος. 

Η σημερινή δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, έχει τεράστιεςευθύνες. Ο δήμαρχος Περάματος, κ. Λαγουδάκης, συμμετέχοντας στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ πριν την ιδιωτικοποίηση του,συμφώνησε στην είσοδο και λειτουργία ενός τεράστιου μονοπωλίου. Σήμερα χειροκροτεί για το νέο επενδυτικό σχέδιο που «βάζει σε λειτουργία τα πετρελαιοειδή». Κάποιες χλιαρές  διαφωνίες δεν αλλάζουν την ουσία του ζητήματος. 

Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Έχουν δείξει πόσο υπολογίζουν τα παιδιά, τις οικογένειες, το λαό του Περάματος. Τι να πρωτοπεί κανείς: 

Για την υποσυντήρηση των σχολείων; Με ταβάνια έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια των μαθητών, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για μια σειρά εργασίες που πρέπει να γίνουν. 

Για τις παιδικές χαρές; Πέρασε ένας χρόνος από το τελευταίοδημοτικόσυμβούλιο που ο Δήμαρχος κ. Λαγουδάκης είχε υποσχεθεί ότι θα τις έφτιαχνε και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Ακόμα και αυτό το συσσίτιο, που το ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια άρον –άρον, χωρίς τραπεζαρίες, χωρίς τραπεζοκόμους, γιατί «λυπήθηκαν τους μαθητές του Περάματος που πεινάνε», μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται. Αναρωτιόμαστε τι έγινε χόρτασαν οι μισοί μαθητές του Περάματος που το έπαιρναν και δεν το έχουν πια ανάγκη; 

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε το δίλημμα «μεροκάματο»  ή «καζάνια του θανάτου και μεγάλης όχλησης βιομηχανικές εγκαταστάσεις». Δηλαδή από τη μια μεροκάματα με μισθούς ψίχουλα, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και από την άλλη η επαναλειτουργία των καζανιών με τους φοβερούς κινδύνους, που αυτά εγκυμονούν. 
Εμείς οι εργαζόμενοι γονείς που δε θα υποχωρήσουμε κάτω από την πίεση της ανεργίας και της ανέχειας. Ένα τέτοιο μεροκάματο δε λύνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας, ούτε αναιρεί ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να παλέψει ενάντια στους βάρβαρους όρους εργασίας και την καταστροφή της πόλης που ο ίδιος και η οικογένεια του ζει. 
Σήμερα είναι μονόδρομος η πάλη ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών. Μια πάλη που πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη, για καλύτερους μισθούς, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση.  


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Να κλείσουν όλα τα καζάνια του θανάτου τώρα. Καμία επαναλειτουργία τους. Απομάκρυνση τους από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Να παρθούν ειδικά μέτρα ώστε να μην επηρεάζουν τον περιβάλλοντα χώρο. 
Δεν δεχόμαστε να είναι το μέλλον των παιδιών μας η υποβάθμιση της πόλης μας, με κίνδυνο ατυχήματος ανά πάσα ώρα και στιγμή, με μεροκάματα πείνας και άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους γονείς τους. Δεν θα χάσουμε εμείς για να κερδίζουν οι πολυεθνικές. 
Θέλουμε η πόλη μας να έχει ελεύθερους χώρους, να έχει παιδικές χαρές και γήπεδα, να τα αξιοποιούν τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας. Να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση κάθε στιγμή στην παραλία. 
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. 



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε όλο τον Περαμαϊκό λαό σε κινητοποίηση 
την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, στην πλατεία Ηρώων, στις 12μμ,
ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα  - enosigoneonperamatos@gmail.com

ΜΑΡΤΗΣ 2018
 
Top