Ο Mr. Vince πέθανε στα 74 του χρόνια στα τέλη του 17ου αιώνα. Η ζωή του έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη ενώ το σώμα 
του αποτυπώνει μία ολόκληρη ιστορία...

Ένα εξαιρετικής κατάστασης πτώμα του 17ου αιώνα βρέθηκε το 2014 από επιστήμονες ερευνητές στη Σουηδία. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το πτώμα θα ρίξει φως στις έρευνες για τη ζωή των ανθρώπων το 1.600.


«Όταν ανοίξαμε το φέρετρο μείναμε έκπληκτοι. Είδαμε αυτόν τον άνδρα σε τόσο καλά διατηρημένη κατάσταση που μας φαινόταν σαν απλά να κοιμόταν. Η κατάσταση του είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες που έχουμε δει στην Ευρώπη», δηλώνει ο Per Karsten, διευθυντής του μουσείου του Πανεπιστημίου Lund.

Και συμπληρώνει: «Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι το πτώμα είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις όπως ακτινογραφίες προκειμένου να μπορούμε να το αναλύσουμε».

Το Πανεπιστήμιο πρόκειται να κάνει μία 3d εικόνα του Mr. Vince. Ο Mr. Vince που πέθανε στα 74 του χρόνια, ήταν επίσκοπος, αρχιτέκτονας και καθηγητής Φυσικής στη Σουηδία. Η ζωή του έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη ενώ το σώμα του αποτυπώνει μία ολόκληρη ιστορία που οι ειδικοί καλούνται να ανακαλύψουν…

Δείτε το βίντεο:

 
Top