Από τον Γιάννη Δαίδαλο
"PRESS-GR

Νέα παρέμβαση αλλά πάλι μέσω ...διαρροών κάνει για το Σκοπιανό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μάλιστα την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου, σύμφωνα με  ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου» υποστηρίζει πως ο... ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ!!!


«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων»υπογράμμισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.  «Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.
Μετά από αυτές τις διαρροές, που παραπέμπουν σε πολιτικό ...παπατζιλίκι, γεννάται το ερώτημα όταν δηλαδή μιλούσε για"σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό", τι εννοούσε; Ποια λέξη θα προσδιοριζόταν γεωγραφικά; Άλλη από τη Μακεδονία; Είναι δυνατόν να λέγονται σοβαρά, από έναν πρώην πρωθυπουργό, τέτοια πράγματα;
 
Top