Και φυσικά δεν μπορούν να νομοθετήσουν τίποτα αφού η τρόικα διαφωνεί και τους έχει στα τέσσερα, αλλά ο Σκουρλέτης υπόσχεται μονομερείς ενέργειες

Νομοθετική παρέμβαση για το θέμα των πλειστηριασμών «εάν δούμε πως δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία στο ύψος που έχει προσδιοριστεί από την κυβέρνηση και δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει» ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας λόγο για ιδιομορφία στο θέμα της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.


Ο κ. Σκουρλέτης ζητά, μάλιστα, με τη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση «ακόμα κι αν δεν είναι κατανοητό από την πλευρά των δανειστών».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει, επίσης, τη σημασία της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας την αναγκαιότητα για περισσότερες συναινέσεις, συνεργασίες, συνυπευθυνότητα.

Ερωτηθείς, από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, για τις επόμενες εθνικές εκλογές, τον υπό συγκρότηση νέο φορέα της κεντροαριστεράς και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι αυτοί που ευθύνονται για τα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας τα τελευταία χρόνια ξαναβρέθηκαν κάτω από μια νέα συσκευασία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει, «έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο, είναι ανοικτός σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις, αποτελεί τη μεγάλη παράταξη της Αριστεράς και βεβαίως μπορεί να συνομιλεί με όσους μπορεί και πολιτικά να συμφωνεί πολιτικά σε ορισμένα πράγματα».

 
Top