Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία με θέμα: «ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ; Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ».
του ερευνητή, συγγραφέα και αρθρογράφου κ. ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Αναλύονται αποσπάσματα από την πραγματεία του Πλουτάρχου "Περί του Εμφαινομένου Προσώπου τω κύκλω της Σελήνης".

Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017.

--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Η πραγματεία του Πλουτάρχου "Περί του Εμφαινομένου Προσώπου τω κύκλω της Σελήνης" περιγράφει ένα επιστημονικό συνέδριο που γίνεται στους Δελφούς, γύρω στο 50 μ.Χ. και έχει ως θέμα του την αποκάλυψη των μυστικών της Σελήνης.
Μεταξύ πολλών θεμάτων, τίθεται προς συζήτηση και η ερώτηση αν θα μπορούσε η Σελήνη να κατοικείται.
Η απάντηση δίνεται στο 24 κεφάλαιο, το οποίο εξετάζουμε στην σημερινή ομιλία, όπου ο Πλούταρχος, ως Αρχιερέας του Μαντείου των Δελφών, αναλαμβάνει να μας δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινιστικές πληροφορίες ως προς το αν και γιατί θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε η Σελήνη να κατοικείται.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη και την επίτευξη του «Εὐ Ζῆν».
Σπούδασε στο τμήμα «Ελληνικού Πολιτισμού» της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται ιδιαιτέρως με την παλαιογραφία και την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και του ερευνητικού κέντρου «Βιομιμητισμός Ελλάδος», ως υπεύθυνος μοντέλων των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού.
Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα: georgecharalampidis.gr
 
Top