Η Άννα Πέσε είναι μια 86χρονη γυναίκα από την Νέα Υόρκη που υπέφερε από βαριάς μορφής σκολίωση για πολλές δεκαετίες. Αυτή η κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα η σπονδυλική της να στραβώσει και να κάνει καμπούρα. Η γυναίκα βρισκόταν σε αναπηρική καρέκλα και οι γιατροί της είχαν πει ότι θα παραμείνει σε αυτή μέχρι που η ίδια άλλαξε την ζωή της μέσω της γιόγκα.

Σήμερα, αυτή η γυναίκα αψηφά τα ηλικιακά στερεότυπα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο.

Όμως τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Η Άννα είχε δισκοπάθεια και σε συνδυασμό με την σκολίωση δυσκολευόταν να κάνει ακόμα και τα πιο βασικά πράγματα. Απευθύνθηκε σε πολλούς γιατρούς και ειδικούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες πριν και μετά της Άννα.

«Είχα έναν φριχτό πόνο στην πλάτη μου. Έπρεπε να με κουβαλάνε στις σκάλες και να με βάζουν να κάθομαι στην αναπηρική καρέκλα», ανέφερε η ίδια.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα οι προσευχές εισακούστηκαν όταν γνώρισε την ειδική σε θέματα σκολίωσης, Ρέιτσελ Τζέισεν. Η Ρέιτσελ γνώρισε στην Άννα την γιόγκα αποκατάστασης.

Και δούλεψε. Δείτε την εκπληκτική μεταμόρφωσή της!

Η Ρέιτσελ δήλωσε χαρούμενη που μόλις σε 2 μήνες η Άννα μπορούσε να εκτελεί τις σωστές στάσεις. Άλλο ένα σημαντικό βήμα ήταν όταν η Άννα μπόρεσε να κάνει κατακόρυφο με την πλάτη της στον τοίχο.

Η Ρέιτσελ επισκεπτόταν την Άννα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να της μάθει ασκήσεις αποκατάστασης και διατάσεις που θα την βοηθούσαν να ξαναπερπατήσει.


«Η γιόγκα που γίνεται με την βοήθεια ενός ειδικού μπορεί να ενισχύσει την πυκνότητα των οστών και των μυών και να ανακουφίσει τους πόνους της πλάτης που προκαλούνται από ορισμένες καταστάσεις που επηρεάζουν τους ηλικιωμένους», ανέφερε η Ρέιτσελ.

«Νιώθω υπέροχα γιατί τώρα μπορώ να οδηγώ μόνη μου και να κάνω όλα τα πράγματα που δεν μπορούσα πριν. Το συνιστώ σε όλους τους ανθρώπους», ανέφερε η Άννα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.
 
Top