Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κερδίζει συνεχώς έδαφος 
Είναι γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων γίνονται πλέον εξ αποστάσεως. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας ήρθε για να λύσει προβλήματα όπως ο διαθέσιμος  χρόνος, η απόσταση, το ακατάστατο πρόγραμμα αλλά και το οικονομικό.
Στο πλήθος των πλεονεκτημάτων της, η  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, την απουσία επαφής σπουδαστή-εκπαιδευτή. Οι περισσότεροι σπουδαστές εκφράζουν την ανασφάλεια τους όταν δεν μπορούν να συναντήσουν τον εισηγητή τους και να του θέσουν, δια ζώσης,  τις απορίες τους.
Την ανάγκη αυτή έχουν αναγνωρίσει και ικανοποιούν σύγχρονοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.  (link >http://nea-gnosi.gr/)
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της


δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές της, προαιρετικά, να έχουν μια ή περισσότερες δια ζώσης συναντήσεις με τον εκπαιδευτή τους.  Στη συνάντηση αυτή λύνονται τυχόν απορίες και συζητούνται προβληματισμοί του εκπαιδευομένου. Είναι τόση η ευχαρίστηση των σπουδαστών αλλά και η βελτίωση της απόδοσης τους, που για τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, η δυνατότητα δια ζώσης συνάντησης σπουδαστή-εκπαιδευτή αποτελεί πλέον θεσμό.


 
 
Top