Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που το βράδυ της Παρασκευής τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου....


Η δικηγόρος τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από μια φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε χειρουργική επέμβαση ενώ η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.


Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν που εξεδόθη από το νοσοκομείο «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, “Ο Ευαγγελισμός”, γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Ποια είναι η Αναστασία Τσουκαλά

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Η κυρία Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.
 
Top