Μετά από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ 
Η επίθεση που διαπράχθηκε σε ένα τέμενος στην ανατολική Αίγυπτο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 235 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100, είναι μία από τις φονικότερες παγκοσμίως έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ:- Σομαλία το 2017: 358 νεκροί
Την 14η Οκτωβρίου, στην επίθεση που διαπράχθηκε με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό στη Χοντάν, μια πολυσύχναστη εμπορική συνοικία στο Μογκαντίσου, σκοτώθηκαν 358 άνθρωποι και 228 τραυματίστηκαν. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση, τη φονικότερη στην ιστορία της χώρας, ωστόσο οι αρχές την αποδίδουν στις ισλαμιστές Σεμπάμπ.
- Ιράκ το 2016: 323 νεκροί
-Στις 3 Ιουλίου μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά μίνιμπας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 323 ανθρώπων σε έναν κατάμεστο από κόσμο δρόμο στο κέντρο της Βαγδάτης, στη συνοικία Καράντα, όπου ζουν στην πλειονότητά τους σιίτες.
- Αίγυπτος το 2015: 224 νεκροί
Βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε την 31η Οκτωβρίου και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο στοίχισε τη ζωή στους 224 επιβαίνοντες ενός ρωσικού Airbus A321, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ ελ Σέιχ, στη χερσόνησο του Σινά.
-Ιράκ το 2007: 400 νεκροί
Την 14η Αυγούστου τέσσερα παγιδευμένα με εκρηκτικά φορτηγά εξερράγησαν στα χωριά Αλ Χατανίγια και Αλ Αντανίγια, όπου ζούσαν στην πλειονότητά τους Γεζίντι, στην επαρχία Νινευή (βόρεια). Στις ταυτόχρονες επιθέσεις, που προφανώς διέπραξαν ισλαμιστές σουνίτες, σκοτώθηκαν 400 άνθρωποι. Ήταν η χειρότερη επίθεση εναντίον άμαχων από το 2003 στη χώρα.
- Ινδονησία το 2002: 202 νεκροί
Την 12η Οκτωβρίου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα αυτοκίνητο, 1100 κιλά TNT και άλλες χημικές ύλες, μπροστά από μια ντισκοτέκ στην τουριστική συνοικία Κούτα, στο Μπαλί.
Ταυτόχρονα, ένας άνδρας, που φορούσε γιλέκο αυτοκτονίας, πυροδότησε τα εκρηκτικά του σε ένα κοντινό εστιατόριο. Συνολικά, 202 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν. Η επίθεση αποδόθηκε στη Τζεμάα Ισλαμίγια, ένα ισλαμιστικό δίκτυο που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα.
- ΗΠΑ το 2001: περίπου 3.000 νεκροί
Την 11η Σεπτεμβρίου, περίπου 3000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πλέον πολύνεκρη επίθεση παγκοσμίως. Δέκα εννέα αεροπειρατές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν και εξέτρεψαν από την πορεία τους τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να τα οδηγήσουν και να τα ρίξουν σε στόχους οικονομικού, στρατιωτικού και πολιτικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ.
Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ένα τρίτο στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον. Ένα τέταρτο αεροσκάφος με στόχο τον Λευκό Οίκο ή το Κογκρέσο συνετρίβη στην Πενσιλβάνια, έπειτα από την επέμβαση των επιβαινόντων που απέτρεψαν τα σχέδια των τρομοκρατών.
 
Top