Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πρώην πρωταθλήτριας της γυμναστικής, ότι έπεσε θύμα βιασμού, από συναθλητή της, κατά τη διάρκεια αγώνων. 

Ισως εμπνευσμένη από την ... καμπάνια που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να αποκαλύψουν οι γυναίκες εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης, η Τατιάνα Γκούτσου αποκάλυψε τη δική της φρικτή ιστορία, με μία ανάρτησή της στο Facebook.

Η πρώην Σοβιετική αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής- που είχε κερδίσει το σύνθετο ατομικό στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992- κατήγγειλε ότι όταν ήταν 15 ετών τη βίασε ο συναθλητής της Βιτάλι Σέρμπο, κατά τη διάρκεια διοργάνωσης στη Στουτγάρδη, το 1991.
«Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησες στη δική μου φυλακή του φόβου για τόσα πολλά χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πολύ πιο ισχυρές από τις λέξεις σου. Είμαι πιο δυνατή τώρα από τότε. Δεν μπορείς να με λυγίσεις πια», έγραψε η Γκούτσου.

Ο Βιτάλι Σέρμπο
Ο Σέρμπο θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο σε κάθε αγώνισμα, ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 είχε πάρει έξι χρυσά μετάλλια.
Η Γκούτσου δεν τα έβαλε μόνο μαζί του. Κατηγόρησε την πρώην συναθλήτριά της Τατιάνα Τορόποβα ότι παρότι άκουσε ό,τι έγινε, δεν έκανε τίποτα να την προστατεύσει, όπως και τον Ρούσταμ Σαρίποφ, δύο φορές Ολυμπιονίκης, για τον ίδιο λόγο.

 
Top