Τελικά, τα προβλήματα του Flash Player δεν έχει τελειωμό. Λίγους μόνο μήνες αφότου η Adobe ανακοίνωσε και επίσημα ότι σταματά να υποστηρίζει την πάλαι ποτέ δημοφιλέστερη πλατφόρμα βίντεο στο διαδίκτυο, εταιρεία ασφαλείας του Internet προειδοποιεί ...ότι το Flash Player έχει κενό ασφαλείας το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν κυβερνοαπατεώνες.

Συγκεκριμένα, η έγκυρη Kaspersky Labs ανακοίνωσε ότι στην τελευταία έκδοση του Flash Player εντοπίστηκε κενό ασφαλείας το οποίο αξιοποίησε μια ομάδα κυβερνοτρομοκρατών, ονόματι BlackOasis (Μαύρη Όαση), η οποία μέσω του προγράμματος εγκατέστησε ιούς στους υπολογιστές αξιωματούχων του ΟΗΕ και εκπροσώπων χωρών κυρίως από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, αλλά και την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Kaspersky, o εντοπισμός του κακόβουλου λογισμικού έγινε στις 10 Οκτωβρίου, η εταιρεία ενημέρωσε την Adobe, η οποία και εξέδωσε συμπληρωματικό πρόγραμμα ασφαλείας, ωστόσο, οι εταιρείες ασφαλείας του διαδικτύου στέλνουν ένα απλό και σαφές μήνυμα στους χρήστες: σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Flash Player και απεγκαταστήστε το από τους υπολογιστές σας.
 
Top