Picture
Παραμένει επτασφράγιστο μυστικό σε ποιον ανήκει το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα, και μόλυνε με πετρέλαιο τη θάλασσα της Σαλαμίνας. Πλέον η πετρελαιοκηλίδα επεκτείνεται στην Πειραϊκή, από το ύψος του Όρμου Μπαϊκούτσι έως και την Παραλία της Φρεαττύδας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες παρατηρούνται στην περιοχή δυσάρεστες οσμές.
Το όνομα του ιδιοκτήτη δεν αναφέρεται πουθενά, παρότι το ίντερνετ κατακλύζεται από δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση και τις ευθύνες για ολιγωρία.

Σε δημοσίευμα της Γάτας σχετικά με το ναυτικό ατύχημα, το οποίο προκάλεσε την μόλυνση, υπήρξε αναφορά και σε ανάρτηση δημοτικού συμβούλου του Δήμου Σαλαμίνας, στην οποία ισχυρίστηκε ότι το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη II» ήταν ιδιοκτησίας του κ. Μελισσανίδη.

Ωστόσο έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση με το πλοίο ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Η ναυτική εταιρεία «Αγία Ζώνη II» είναι ιδιοκτησίας άλλου επιχειρηματία.

Η Γάτα προκηρύσσει διαγωνισμό με νικητή όποιον αποκαλύψει το όνομα του ιδιοκτήτη. Βραβείο δεν υπάρχει (λεφτά δεν υπάρχουν 😉) αλλά θα ανακηρυχθεί "ήρωας πληροφόρησης 2017"! 

Δελτίο τύπου της ναυτιλιακής εταιρείας αναφορικά με τη βύθιση του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ"

Η εταιρεία ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εκφράζει την ειλικρινή λύπη της για την αδόκητη πρόκληση ναυαγίου του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ και την εξ αυτού ακόλουθη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της παράκτιας περιοχής της Σαλαμίνας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους κατοίκους, τους επιχειρηματίες της περιοχής και τις τοπικές αρχές. Από την πλευρά μας, αμέσως μετά την βύθιση του πλοίου, που είναι τεράστιο πλήγμα για εμάς, το προσωπικό και τις οικογένειες μας, δόθηκαν εντολές στην ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο της απορρύπανσης , να πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως και τεχνικώς δυνατό, ώστε να καθαριστεί πλήρως η πληγείσα περιοχή. ‘Εχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γίνει.
‘Ηδη η διαρροή από το πλοίο έχει σταματήσει και συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης του φορτίου, το οποίο θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο το οποίο ναύλωσε η εταιρεία μας για τον σκοπό αυτό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής διαρροής.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε και θα παραμείνουμε σε διαρκή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το περιβάλλον.

‘Οσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου, παρόλο που αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία όλων να μάθουν τι ακριβώς συνέβη, ενημερώνουμε ότι οι αυτοψίες των δυτών και οι πραγματογνωμοσύνες από τις αρμόδιες αρχές/οργανισμούς είναι σε εξέλιξη και μόνο όταν ολοκληρωθούν, θα είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε. ‘Εως τότε, το μόνο για το οποίο ως πλοιοκτήτρια μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι το πλοίο ήταν αξιόπλοο, τα πιστοποιητικά του ήταν εν ισχύ και είχε υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους, όπως η κείμενη νομοθεσία απαιτεί. Επομένως κάθε «υποψία» που εκφράζεται από οιονδήποτε σχετικά με υποτιθέμενη μη καταλληλότητα του πλοίου να εκτελεί το έργο για το οποίο προοριζόταν είναι ψευδής, συκοφαντική και η εταιρεία επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της.

Τζ... μαλώνει κι απειλεί κιόλας! Μην την αγγίζετε την εταιρεία. Ποιανού είσαι; Ντρέπεσαι να το πεις;
 
Top