Παντελώς απούσα σε τοπικό επίπεδο, αποδεικνύοντας το χαμηλό επίπεδο εκπροσώπησης της στην ευρύτερη λαϊκή περιοχή του Πειραιά ήταν η τοπική ΝΔ. 

Σε αντίθεση με τους Δημάρχους Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας που ως προσκείμενοι στη ΝΔ σήκωσαν το θέμα με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ή την ηγεσία του κόμματος, απών ήταν ο μοναδικός βουλευτής της παράταξης στη Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει το προσωπικό του πρόβλημα και την έξωση του υιού του Παναγιώτη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Όμως η παντελής απουσία του γηραιού βουλευτή από μια τόσο κρίσιμη για την περιοχή κατάσταση αφήνει πικρία στους πολίτες και ταυτόχρονα δημιουργεί αρνητική εικόνα για το κόμμα σε μια περίοδο ανασύνθεσης και αντεπίθεσης. 

Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Τραγάκης δεν έχει συμμετοχή σε παρεμβάσεις σε Σαλαμίνα, Κερατσίνι και Πέραμα που η τοπική ΝΟΔΕ κάνει κι απέχει προφανώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκαλώντας αρνητικά σχόλια. Το κενό έχει επιχειρήσει να κλείσει ο βουλευτής Α Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, όμως επειδή κι αυτός τηλεοπτικά δεν έχει κληθεί να υποστηρίξει το θέμα, έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση υποεκπροσώπησης του κόμματος σε τοπικό επίπεδο που δίνει λαβή για σχόλια.
 
Top