Και ξαφνικά, εκεί που κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι , έγινε …πανικός .
Μια στα “ κουφά” ανακοίνωση του διαδημοτικού Περιβαλλοντικού Συνδέσμου , όπου είναι πρόεδρος ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και στενότατος συνεργάτης του δημάρχου , Σταύρου Κασιμάτη, έκανε τους πάντες που δεν είχαν πάρει “ χαμπάρι” , να επιδοθούν σε μια ξέφρενη αναζήτηση :
Τι ήταν αυτά που κατήγγειλε η εφημερίδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την περασμένη Κυριακή (10/9) σε βάρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και έσπευσε να …αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή του ότι είναι …ψευδή;
Έγραψε λοιπόν η εφημερίδα, εμπλέκοντας σ΄αυτό σοβαρότατα και το Δήμο Κορυδαλλού:

 Περίεργες αναθέσεις
Πάρτι με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φαίνεται να έχει στηθεί στον Κορυδαλλό από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά ( ΠΕΣΥΔΑΠ) ,στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 18 δήμοι.
Έχοντας ένα διόλου ευκαταφρόνηστο ποσό να διαχειστεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ ( οι δήμοι πληρώνουν 0,58 ευρώ ανά κάτοικο!), δείχνει ιδιαίτερη και παράξενη προτίμηση στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ” Αναπνοή” , με την οποία μόνο το διάστημα Απρίλιο-Μαίος 2017 , έχει υπογράψει συμβάσεις ανάθεσης έργων 410.000 ευρώ.
Σπάνε τα ποσά
Συνήθως τα ποσά σπάνε κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ ώστε να μην υφίστανται νομικό κώλυμμα και να μην απαιτείται δημόσιος διαγωνισμός.
Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού , Γρηγόρης Γουρδομιχάλη , που εκλέχθηκε από το συνδυασμό του Σταύρου Κασιμάτη.
Συνήθως η “ΑΝΑΠΝΟΗ” κάνει τις δικές της αγορές και προμήθειες από επιχιερήσεις της περιοχής του Κορυδαλλού , ενισχύοντας τις υπόνοιες περί υπόγειων διαδρομών ανάμεσα στο Σύνδεσμο , στον Δήμο Κορυδαλλού , την ΚΟΙΝΣΕΠ και “ ημετέρους”!.
Η λιμουζίνα
Το Τρίγωνο Δήμος Κουρδαλλού -ΠΕΣΥΔΑΠ-ΚΟΙΝΣΕΠ “ ΑΝΑΠΝΟΗ”το συνδέει και μια …λιμουζίνα.
Πρόκειται για μια Μερσεντές ,που στο παρελθόν ανήκε στο δήμο Κορυδαλλού , στη συνέχει πουλήθηκε αντί 2000 ευρώ στην “ΑΝΑΠΝΟΗ” και τον περασμένο Φεβρουάριο παραχωρήθηκε άγνωστο γιατί στον ΠΕΣΥΔΑΠ .
Ενώ δηλαδή οι δήμοι προσπαθούν να κόψουν τις πολυτέλειες και να περιορίσουν τις δαπάνες ο πρόεδρος του επιδοτούμενου απ΄αυτούς Συνδέσμου , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , κυκλοφορεί με Μερσεντές το κόστος συντήρησης της οποίας πληρώνουν οι ίδιοι”.
Η Απάντηση
Ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε ανάρτησή του αναφέρει ότι όλα τα παραπάνω είναι ψευδή και συκοφαντικά σύμφωνα με ομόφωνη …απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής.
Επίσης στη σχετική ανάρτηση για την απόφαση ενώ στον… τίτλο κάνει λόγο για “εξώδικο” στο κείμενο της απόφασης ουδέν σχετικό αναφέρεται .Αν εστάλη , θα έχει ενδιαφέρον ο ΠΕΣΥΔΑΠ να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενό του , ώστε οι πολίτες να πληροφορηθούν με ποιά συγκεκριμένα επιχειρήματα αντικρούει τις καταγγελίες της εφημερίδας.
Ολόκληρη η σχετική ανάρτηση του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι η ακόλουθη:

 Εξώδικο του ΠΕΣΥΔΑΠ στην εφημερίδα «το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Mε ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) καταγγέλλεται ως απολύτως ψευδές και συκοφαντικό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του φύλλου της 10.09.2017, που προφανώς οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Η Εκτελεστικη Επιτροπη κατηγορηματικά τονίζει ότι σε όλες – χωρίς εξαίρεση – τις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ εφαρμόζεται απόλυτα η νομιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΕΣΥΔΑΠ αναμένει από την εφημερίδα την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας”.
newsta.gr
 
Top