Όπως αναφέρθηκε μερικές εβδομάδες πίσω, τα ηχητικά όπλα φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο σε αμερικανούς όσο και σε καναδούς διπλωμάτες στην Κούβα.

Αν και ακριβώς ποιος τους χρησιμοποιεί - και από ποιες συσκευές αποτελούνται - παραμένει αδιευκρίνιστο προς το παρόν, τα συμπτώματα των διπλωματών είναι πάντα τα ίδια: ακραίες κεφαλαλγίες, απώλεια ακοής και ναυτία.


Εκείνη την εποχή, φάνηκε ότι μόνο μια χούφτα διπλωμάτες είχαν επηρεαστεί, αλλά όπως αναφέρει το CNN , πάνω από 10 αμερικανοί απεσταλμένοι και μέλη της οικογένειας λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη μετά από μήνες μηνυμάτων ηχητικών επιθέσεων. Πολλές ανώνυμες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης στο δίκτυο ότι δύο διπλωμάτες έχουν μακροχρόνιες βλάβες και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Αβάνα. Άλλοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους νωρίς.


Την ίδια στιγμή, πέντε καναδικοί απεσταλμένοι και τα μέλη της οικογένειάς τους έχουν επίσης αρρωστήσει. Τη στιγμή της συγγραφής, δεν υπάρχει διάγνωση οποιουδήποτε είδους ασθένειας, και η ιδέα ενός ηχητικού όπλου - το οποίο είναι πραγματικό , παρεμπιπτόντως, όχι μόνο υποτίθεται - συνεχίζει να έρχεται.


Τα στοιχεία παραμένουν ελάχιστα, αλλά φαίνεται ότι οι συσκευές χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εντός ιδιοκτησίας της κυβέρνησης της Κούβας και ότι οι επιθέσεις έχουν συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι στην πρωτεύουσα της Κούβας έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον δύο είδη ηχητικών όπλων.

Ακόμα και τα ακριβή όπλα που χρησιμοποιούνται παραμένουν λίγο μυστηριώδη. Delpixel / Shutterstock


Όπως εξηγήσαμε σε ένα προηγούμενο άρθρο , ο πρώτος τύπος φαίνεται να είναι σιωπηλός - τουλάχιστον στην ανθρώπινη ακοή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο όπλο χρησιμοποιεί μικροκύματα, τα οποία, σε ορισμένες συχνότητες, θερμαίνουν γρήγορα τον εγκεφαλικό ιστό και παράγουν ένα "κύμα κρούσης", το οποίο καταλήγει να δονεί στο εσωτερικό αυτί σε επικίνδυνα επίπεδα.


Εναλλακτικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπερφόρτωση. Αυτός ο θόρυβος χαμηλής συχνότητας - και πάλι πέρα ​​από το εύρος της ανθρώπινης ακοής - προκαλεί κόπωση, απάθεια, απώλεια ακοής, σύγχυση, αποπροσανατολισμό και ναυτία, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH).


Το CNN αναφέρει επίσης ότι μερικές από τις επιθέσεις συνοδεύονται από ακουστικό θόρυβο, έναν "εκκωφαντικά δυνατό ήχο παρόμοιο με τον ήχο που δημιουργείται από τα έντομα ή το μέταλλο που ξύνεται σε ένα πάτωμα".


Όπως και στο παρελθόν, το σημείο προέλευσης του θορύβου παρέμεινε ασαφές, αλλά έχει σημειωθεί ότι αυτές οι επιθέσεις είναι γνωστό ότι συμβαίνουν το βράδυ όταν οι διπλωμάτες κοιμόντουσαν.


Επί του παρόντος, πολλά παραμένουν ένα μυστήριο, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό. Οι αμερικανικές και κουβανικές διπλωματικές υπηρεσίες συζητούν το ζήτημα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, το FBI και η βασιλική καναδική αστυνομία βρίσκονται στην Αβάνα για να ερευνήσουν και ορισμένοι Κουβανοί διπλωμάτες έχουν απελαθεί από την Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της φούρκας - Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι να υποθέσει κανείς.


[Those Mysterious Sonic Weapon Attacks In Cuba Just Got A Whole Lot Stranger]




kavalarissa
 
Top