Διακοπές σημαίνει θάλασσα, χαλάρωση, διάβασμα στην παραλία, καλοκαιρινές νύχτες και δροσερά κοκτέιλ. Μπορεί λοιπόν, η...
κορύφωση των διακοπών να μην βρίσκεται σε κάτι από όλα αυτά, στη στιγμή που ξεκουράζεσαι και γεμίζεις νέες εικόνες και εμπειρίες;

Όπως αποδεικνύεται, ναι. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 στο επιστημονικό περιοδικό Applied Research in Quality of Life, αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα, η διαδικασία του να περιμένεις και να προετοιμάζεις ένα ταξίδι μπορεί να σε κάνει περισσότερο χαρούμενο από το ίδιο το ταξίδι.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jeroen Nawijn επιβεβαιώνει ότι πράγματι, τα περισσότερο θετικά συναισθήματα προκύπτουν στη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού- ενδεχομένως επειδή το πλάθεις ιδανικά στο μυαλό σου, χωρίς να σκέφτεσαι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Γι΄ αυτό, αφιέρωσε στην προετοιμασία αρκετό χρόνο- επίλεξε προσεκτικά όσα θα πάρεις μαζί σου και μη νιώθεις ενοχές αν το επερχόμενο ταξίδι σου είναι το μόνο που μπορείς να σκεφτείς όσο οι μέρες πλησιάζουν.
Πηγή
 
Top