ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΣΦΥΡΙΖΑ...
ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΗΝΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΕΝΦΙΑ...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΕΡΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
#ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Πρωτόγνωρη αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, με δεκάδες καθηγητές αλλά και γονείς να καταγγέλουν «ρουσφετικούς» διορισμούς στις διευθυντικές θέσεις των σχολείων. Πρόκειται για διορισμούς ανθρώπων κομματικά εμπλεκόμενων, οι οποίοι ξεπερνώντας από τα όρια του θράσους μέχρι αυτά της κοινής λογικής και της ομαλής λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας δημοκρατικής χώρας, ξεπέρασαν στα μόρια των διαγωνισμών πολλούς συναδέλφους τους, αν και υπολείπονταν των προσόντων τους σε τεράστιο βαθμό. Είχαν όμως το... κυριοτέρο: συνδικαλίζονταν ή είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία.
Πρωτόγνωρη αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, με δεκάδες καθηγητές αλλά και γονείς να καταγγέλουν «ρουσφετικούς» διορισμούς στις διευθυντικές θέσεις των σχολείων. Πρόκειται για διορισμούς ανθρώπων κομματικά εμπλεκόμενων, οι οποίοι ξεπερνώντας από τα όρια του θράσους μέχρι αυτά της κοινής λογικής και της ομαλής λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας δημοκρατικής χώρας, ξεπέρασαν στα μόρια των διαγωνισμών πολλούς συναδέλφους τους, αν και υπολείπονταν των προσόντων τους σε τεράστιο βαθμό. Είχαν όμως το... κυριοτέρο: συνδικαλίζονταν ή είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία.
Οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βάσει προσόντων (και άρα μορίων) θα έπρεπε αυτοί να έχουν ανέλθει στις διευθυντικές θέσεις αλλά... κόπηκαν με «ύποπτα» χαμηλή βαθμολογία στην... όχι και τόσο, όπως αποδεικνύεται, αξιοκρατική διαδικασία της συνέντευξης (στην τελική κρίση μετράει ο συμψηφισμός τυπικών προσόντων και επίδοσης στη συνέντευξη), ετοιμάζουν ήδη νομικές ενέργειες. Σύμμαχοί τους, δεκάδες γονείς, οι οποίοι δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτόν τον σκοπό.
Συνδικαλιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, βελτιώνουν την τελική τους κατάταξη -και άρα διορίζονται διευθυντές σχολίων- καθώς η εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στη συνέντευξη υπερκαλύπτει την υστέρηση, σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, στα τυπικά προσόνταΠρόκειται για την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά (240 υποψήφιοι), που λειτούργησε υπό την προεδρία του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά Νικολάου Μουμούρη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του οποίου στρέφονται οι εκπαιδευτικοί που αδικηθήκαν, καθώς και εναντίον του 5μελούς διευρυμένου ΠΥΣΔΕ. Σημειώνεται ότι τα 3 μέλη ήταν διορισμένα από τον Υπουργό παιδείας.
Μάλιστα, υπάρχει και τυπική παράβαση της λειτουργίας του συμβουλίου καθώς στη νομοθεσία προβλέπεται τα μέλη να είναι 7 και να υπάρχουν 2 γυναίκες για την αρχή της ισότητας, ενώ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά τα μέλη ήταν 6 εκ των οποίων η μία γυναίκα.
Δείτε ενδεικτικά το απόσπασμα του πίνακα από «κομμένους» υποψήφιους διευθυντές, οι οποίοι αν και συγκεντρώνουν πολύ υψηλή βαθμολογία μορίων όσον αφορά στα τυπικά προσόντα, αξιολογούνται με σπάνια χαμηλή βαθμολογία στη συνέντευξη, με αποτέλεσμα να καταποντίζονται στη σειρά κατάταξης και άρα να χάνουν τον διορισμό τους ως διευθυντές. Προς όφελος άλλων συναδέλφων τους στους οποίους συνέβη το ακριβώς αντίθετο...
Παρακάτω ακολουθεί η αντίθετη εικόνα: Συνδικαλιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, βελτιώνουν την τελική τους κατάταξη -και άρα διορίζονται ως διευθυντές σχολείων- καθώς η εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στη συνέντευξη υπερκαλύπτει την υστέρηση, σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, στα τυπικά προσόντα...
Ενδεικτικά:
(Η συνδικαλιστική τους ιδιότητα προκύπτει από την υποψηφιότητά τους στα κεντρικά συμβούλια και στις ΕΛΜΕ Πειραιά και Κορυδάλλου. Οι σχετικοί πίνακες κατάταξης έχουν ανακοινωθεί δημόσια. )
Ακόμη ένα στοιχείο που συνηγορεί στο «μαγείρεμα» των βαθμολογιών μέσω του αστάθμητου παράγοντα των συνεντεύξεων, είναι το γεγονός ότι σε πανελλαδικό επίπεδο, το ποσοστό των υποψηφίων διευθυντών που βαθμολογήθηκαν με βαθμό κάτω του 6/8 αγγίζει το 10%, αλλά ειδικά στον Πειραιά έφτασε το 25%! Υπερδιπλάσιο δηλαδή, ενδεικτικό της... αυστηρότητας που στη συγκεκριμένη περιφέρεια αντιμετώπισε η κριτική επιτροπή μεγάλο μέρος των (ακομμάτιστων) υποψηφίων.Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Πολύδωρο Σταυρόπουλο, υποψήφιο που κόπηκε, παρά το εξαιρετικό του βιογραφικό: Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο STEM, 35 συγγραφές και μεταφράσεις, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ιστοσελίδες του χώρου, πολλές πιστοποιήσεις, εισηγήσεις σε σεμινάρια.
«Φαίνεται ότι αυτά δεν λήφθηκαν υπόψη. Αξιολογήθηκα στη συνέντευξη με τον πέμπτο χειρότερο βαθμό σε 240 υποψηφίους (3,88) με αποτέλεσμα να πέσω από την 39η θέση στην 130η. Ο βαθμός αυτός είναι διασυρμός και αγγίζει τη συκοφαντική δυσφήμιση. Έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί μου συνάδελφοι και με ρωτούν τι έγινε στη συνέντευξη», τονίζει, ενώ ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά, μαζί με άλλους συναδέλφους του, εναντίον της Επιτροπής.
Στα «κάγκελα» και οι γονείς
Ο Σύλλογος Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, παρακολουθώντας την κατάσταση, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία των κρίσεων των Διευθυντών Σχολείων στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η οποία μάλιστα έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού.
«Συνδικαλιστική δράση χωρίς αρχές που υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση»
Ο «καρατομημένος» διευθυντής του ΕΠΑΛ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, δήλωσε στο zougla.gr τα εξής:«Έχω εκπαιδευτική εμπειρία 32 χρόνων και 17 χρόνων ως διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες της χώρας. Ειλικρινά δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα τέτοια, κατά τη γνώμη μου συμπεριφορά από το αρμόδιο συμβουλιο επιλογής διευθυντών. Θεωρώ, με βάση τα επίσημα ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι η περιβόητη συνέντευξη χρησιμοποιηθηκε ως ένα ιδιότυπο ασανσέρ.
Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έχουν ευθύνη ως δημόσιοι υπαλληλοι, απέναντι στη νομιμότητα και την δεοντολογία, με πλήρη έλλειψη συναδελφικοτητας, μεθόδευσαν μέσω της συνέντευξης, αφενός να καρατομήσουν άξιους συναδέλφους διευθυντές προκειμένου να γίνουν διευθυντές επώνυμοι συνδικαλιστες μέλη των παρατάξεων Σύριζα και ΝΔ.
Πιστεύω απόλυτα ότι πρόκειται για μια χωρίς αρχές συνδικαλιστική δράση που υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση, υποβαθμίζει τη λειτουργία των σχολείων και στην ουσία στρέφεται κατά της μεγάλης πλειοψηφιας των εκπαιδευτικών.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει καταγγελία των μεθοδεύσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς και πειθαρχικός έλεγχος των υπεύθυνων από το Υπουργείο Παιδειας που είχε και την άμεση ή έμμεση ευθύνη διορισμού των 4 από τα 6 μέλη του Συμβουλίου».
Στα τέλη Ιουλίου, οι γονείς δεν δίστασαν να ζητήσουν οι ίδιοι τον λόγο από τον Διευθυντή ΔΙΔΕ Νικόλαο Μουμούρη, και μάλιστα να τον «πολιορκήσουν» απαιτώντας εξηγήσεις, ενώ αυτός παρέμενε πίσω από κλειστές πόρτες... Η άτυπη συγκέντρωση των 50 περίπου γονέων διαλύθηκε με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ ο Σύλλογος υπέβαλλε μηνύσεις κατά του Διευθυντή για παράνομη βιντεοσκόπηση και απειλές!
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού:
Οι γονείς δεν δίστασαν να ζητήσουν οι ίδιοι τον λόγο από τον Διευθυντή ΔΙΔΕ Νικολάου Μουμούρη, και μάλιστα να τον «πολιορκήσουν» απαιτώντας εξηγήσεις, ενώ αυτός παρέμενε πίσω από κλειστές πόρτες... Η άτυπη συγκέντρωση των 50 περίπου γονέων διαλύθηκε με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης«Ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ενός σχολείου με 630 μαθητές και μαθήτριες, διαμαρτύρεται έντονα για τις αναξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά προχώρησαν στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά
Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους. Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να “εκτελεστούν” εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές
Αυτό έπρεπε να συνδυαστεί με την αδικαιολόγητα υψηλή βαθμολογία των ευνοουμένων στη συνέντευξη, όπως και έκαναν. Αυτή τη δουλειά ανέλαβε ο κ. Νίκος Μουμούρης και η πλειοψηφία των διορισμένων μελών του συμβουλίου επιλογής με την παρουσία της τραγικής φιγούρας των συνδικαλιστών. Ενεργούν έτσι γιατί αδιαφορούν αν υποβαθμίζουν ή διαλύουν σχολεία. Αλλά και γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Θύμα σ’αυτή τη μεθόδευση έγινε και ο επί 17 χρόνια διευθυντής του σχολείου μας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης που κατά κοινή ομολογία του εξασφάλισε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας.
Του δώσανε μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στη συνέντευξη αδιαφορώντας για το έργο που έχει προσφέρει στο σχολείο μας και την Τοπική κοινωνία. Έτσι περίπου 50 περίπου άτομα, βρεθήκαμε σήμερα το πρωί Δευτέρα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ζητήσουμε εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου μας.
Αυτό είναι δημοκρατικό δικαίωμα μας στα πλαίσια του δημόσιου ελέγχου και της διαφάνειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αντί για εξηγήσεις, αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουμουρη!
Δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατηθούν οι πολίτες με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις μεθόδους του εκλεχτού της κυβέρνησης που θυμίζουν άλλες εποχές. Η ένταση μας μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης.
Ακόμα και όταν ο Διοικητής της ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο 3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει! Προφανώς δε μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ήδη κατατέθηκε μήνυση κατά αυτού του κυρίου για την παράνομη βιντεοσκόπηση μας με στόχο την τρομοκράτηση μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!
Ζητάμε :
– Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.
– Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης
– Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού συμπεριφορές σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία μας
-Να εξετάσει άμεσα ο Εισαγγελέας για τυχόν αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά».
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ:
Ανοικτή επιστολή προς κ. κ.:
- Δήμαρχο
- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
- Αντιδήμαρχο Παιδείας
- Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας
- Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
- Μέλη της Δ.Ε.Π.
- Μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ως απερχόμενος Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας και πρόεδρος του 113 ΣΣΚ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, από το Σεπτέμβριο του 2015. Τότε δημιουργήθηκε το 113 ΣΣΚ του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας και μας αναγκάσατε να προσφύγουμε προκειμένου να τηρήσετε τη νομοθεσία για την ορθή χρηματοδότηση των εργαστηρίων μας. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατάθεση προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αλλά και με την εισήγησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δεκέμβρης 2015) όπου λοιδορηθήκαμε από την πλειοψηφία αυτού. Το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησε ο τότε διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Περάματος και σημερινός Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Η δικαίωσή μας ήρθε μετά από δύο χρόνια (Απρίλιος 2017), με δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που απέδειξαν ότι δεν χρηματοδοτούσατε σωστά το Εργαστηριακό Κέντρο. Οι αποφάσεις αυτές εξανάγκασαν τη σχολική επιτροπή του δήμου να συμμορφωθεί και να αυξήσει στο διπλάσιο τη χρηματοδότηση προς τα εργαστήρια.
Αμέσως μετά τη θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης υπήρξε μία λαϊκή μη θεσμική συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών και των τριών σχολείων μας (22/3/2017 κ ώρα 11.30 π.μ.) με θέμα «λειτουργία των δύο ΣΣΚ». Η πρόσκληση υπογράφεται από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής. Εκτός από τον Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τους Προέδρους ΔΕΠ και Σχολικής Επιτροπής, παρευρέθηκε και μίλησε ο σημερινός Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Ένα άλλο τυχαίο γεγονός που έκανε εντύπωση ήταν η απομάκρυνσή μου από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας, στη νέα σύσταση της επιτροπής 22-3-2017.
Δυστυχώς δεν θα έχω τη χαρά να συνεχίσουμε αυτήν την καλή συνεργασία, γιατί στις πρόσφατες κρίσεις των διευθυντών, λόγω υψηλών αντικειμενικών κριτηρίων, κατείχα την 39η θέση στον ενιαίο πίνακα για όλα τα σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά μεταξύ 240 υποψηφίων. Στη διαδικασία της συνέντευξης αξιολογήθηκα με 3,8 (άριστα το 8) από το ΠΥΣΔΕ υπό την προεδρία του σημερινού Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Ο βαθμός αυτός ήταν ο πέμπτος χειρότερος σε 240 υποψηφίους !!! Μετά από 20 χρόνια σε θέσεις διοίκησης. Έτσι από την 39η θέση του πίνακα εκτοξεύθηκα στην 130η. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αποκλεισμός μου από τη διεκδίκηση διοίκησης σχολείου. Θέλω να πιστεύω, ότι εκτός από εμένα και εσείς, δεν θα συνδυάσετε όλα αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους, γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος μας είχε διαβεβαιώσει αρκετές φορές μέσα και έξω από το Δ.Σ. ότι δεν θα υπάρξουν διώξεις.
Υπάρχουν όμως δύο ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν υπεύθυνα εκ της θέσεώς σας:
1. Επιτρέπεται μέλη της σχολικής επιτροπής του δήμου να κάνουν αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό των σχολείων ;
2. Σε ποιο σχολείο του δήμου μας έχει επαναληφθεί αυτό ;
Αυτό έγινε τρεις φορές στο δικό μας 113 ΣΣΚ, το τελευταίο διάστημα, πριν κλείσουμε για τις θερινές διακοπές :
- 22/5/2017 με ανάληψη 24,5 ευρώ για πληρωμή φυσικού αερίου.
- 15/6/2017 με ανάληψη 432 ευρώ για πληρωμή ΕΥΔΑΠ.
- 29/6/2017 με ανάληψη 46 ευρώ για πληρωμή φυσικού αερίου
Οι αναλήψεις αυτές έγιναν με τόλμη και παρρησία από μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να ενημερωθούμε πριν γίνει η κίνηση. Οι αναλήψεις αντιστοιχούν στα μισά χρήματα των λογαριασμών ΔΕΚΟ όλου του συγκροτήματος και των τριών σχολείων χωρίς να έχει προηγηθεί αναλογιστική μελέτη και απόφαση της σχολικής επιτροπής.
Στο πλαίσιο λοιπόν όλης αυτής της καλής συνεργασίας που είχαμε, οφείλω να σας θέσω υπόψη άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που πιθανόν κάποιοι να πιστεύουν ότι έκλεισε:
Η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας οφείλει περισσότερα από 40.000 ευρώ στο 113 ΣΣΚ (Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας). Το ποσό αυτό οφείλεται από τις μειωμένες δόσεις λειτουργικών δαπανών που μας χορηγούσε η σχολική επιτροπή τα δύο τελευταία χρόνια, από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2017. Τον Απρίλιο 2017 όμως συμμορφώθηκε και διπλασίασε το ποσό, έτσι έφτασε τα 12.500 ευρώ. Η αυξημένη αυτή χρηματοδότηση θα έπρεπε να είναι από την αρχή της δημιουργίας του 113 ΣΣΚ και όχι μετά από δύο χρόνια και κατόπιν αποφάσεων της Αποκεντρωμένης. Η διαφορά των 7 μειωμένων δόσεων που είχαμε λάβει, κατά 6.000 περίπου τη δόση, μας δίδει τα 42.000 ευρώ που οφείλονται στο Εργαστηριακό μας Κέντρο.
Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να απαντήσει ξεκάθαρα για τις προθέσεις της αν θα δοθούν τα οφειλόμενα, ώστε ο νέος πρόεδρος του 113 ΣΣΚ, αν χρειαστεί να ξεκινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία, προκειμένου να μπουν τα οφειλόμενα αυτά χρήματα, λειτουργικών εξόδων, στο ταμείο των εργαστηρίων.
Πολύδωρος Σταυρόπουλος
MSc Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός (Απερχόμενος πρόεδρος 113 Σ.Σ.Κ.)