Παρά το γεγονός ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θεωρεί το μητρικό γάλα το ιδανικό φαγητό για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών, τα ποσοστά θηλασμού ...στις Η.Π.Α. μειώνονται δραματικά μόλις το βρέφος γίνει έξι μηνών.

Συγκεκριμένα, στατιστικά αναφέρουν ότι μόνο το 27 τοις εκατό των μητέρων θηλάζουν για 12 μήνες. Η Leanne Allerton όμως αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλες τις μητέρες. Επέλεξε να θηλάσει τα παιδιά της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιο πρόσφατο βίντεό της που την δείχνει να θηλάζει την 4χρονη κόρη της, συγκεντρώνει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Στο βίντεο της, η Allerton εξηγεί ότι παρά τις αντιδράσεις του κόσμου που την βλέπουν ακόμα να θηλάζει, επιμένει ότι ο θηλασμός της κόρης της εξυπηρετεί σε πολλά πράγματα. Θεωρεί ότι περισσότερο ως τρόπο να ενωθεί με την κόρη της.

«Το κάνω για 8 ολόκληρα χρόνια. Νιώθω ότι ο θηλασμός περισσότερο παρηγορεί την κόρη παρά της προσφέρει διατροφή. Προσπαθώ να την θηλάζω πριν πάει στο κρεβάτι να ξαπλώσει. Την ηρεμεί τόσο αυτήν όσο και μένα και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να νιώθεις ότι η μικρή σου είναι ήρεμη και υγιής«, δηλώνει.

Από την άλλη μεριά ενώ στα σχόλια μια μερίδα του κόσμου την ενθαρρύνει να συνεχίσει, μια άλλη αντιδρά: «Αυτό το κορίτσι είναι πολύ μεγάλο για να το θηλάζεις», έγραψε ένα YouTuber. Ένας άλλος ανέφερε:«Αποκλείεται να παράγεις μετά από τόσα χρόνια γάλα, απλώς η κόρη σου πιπιλίζει το σημείο αυτό! Δεν υπάρχει λόγος και έτσι δεν ανεξαρτητοποιείται!».

 
Top