«Άρχοντες» στο γραφείο 

Μικρομεσαίες εταιρείες ανταμείβουν τους υπαλλήλους τους με ιδιαίτερες πλην όμως αξιοζήλευτες παροχές με στόχο να τους επιβραβεύσουν και να τους κρατήσουν στο δυναμικό τους
Για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ....
νυχθημερόν, ορισμένες μικρομεσαίες εταιρείες στις ΗΠΑ τους παρέχουν και του «πουλιού το γάλα»: από μασάζ, μαθήματα κιθάρας,μανικιούρ,τατουάζ, μαθήματα πτήσεων, μέχρι και υπηρεσία καθαριότητας για το σπίτι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «nydailynews», μικρομεσαίες εταιρείες ανταμείβουν τους υπαλλήλους τους με ιδιόρρυθμες πλην όμως αξιοζήλευτες παροχές με στόχο να τους επιβραβεύσουν και να τους κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Για παράδειγμα, τα στελέχη της εταιρίας marketing «Velvet Media» μπορούν να εργαστούν επί ένα μήνα σε οποιοδήποτε από τα γραφεία της-στο Ντένβερ,το Τόκιο, τη Μπανγκόκ ή τη Βενετία-με την εταιρεία να τους καλύπτει όλα τα έξοδα, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντανιέλ Γκατί. 

«Πολλές επιχειρήσεις παρέχουν τέτοιες προνομιακές παροχές επειδή θέλουν οι εργαζόμενοί τους να έχουν ένα περιβάλλον επιβράβευσης καθώς πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται μέσω sms και κινητού τηλεφώνου από το πρωί μέχρι το βράδυ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. 


«Επεκτείνουμε τον χρόνο εργασίας στη ζωή των εργαζομένων.Γι΄αυτό και πρέπει να αρχίσουμε να τους ικανοποιούμε», υποστηρίζει ο Νιλ Γουασβάνι,διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Corestream, εταιρείας συμβουλευτικών παροχών: 

Μια ματιά στις ασυνήθιστες παροχές ορισμένων εταιρειών:

- Μηνιαία υπηρεσία καμαριέρας, χρήματα για «οτιδήποτε μας κάνει ευτυχισμένους» - όπως μαθήματα γιόγκα, μανικιούρ ή αγγειοπλαστική.


Η εταιρεία «Zebra», μια ιστοσελίδα που συγκρίνει πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτων στο Όστιν του Τέξας διαθέτει περίπου 100 υπαλλήλους.


«Όταν σχεδιάζουμε τα προνόμια που προσφέρουμε στους υπαλλήλους, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να προσελκύσουμε κορυφαία ταλέντα», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, Τζόσουα Τζιαμπιάκ.

Εννοείται πως το γυμναστήριο το πληρώνει η επιχείρηση «Zebra».

- Η εταιρεία C3 Metrics, στο Πόρτσμουθ με έδρα το Nιου Χάμσαιρ, ασχολείται με την διαφημιστική προβολή και τους ιστότοπους και απασχολεί 40 υπαλλήλους.Προσφέρει δωρεάν μασάζ και βόλτες με ταξί...

«Η εργασία σχετίζεται με την τεχνολογία και μπορεί να είναι αγχωτική κατά καιρούς», λέει ο συνιδρυτής της C3 Metrics, Τζεφ Γκρίνφιλντ.

«Τα μασάζ δεν αντισταθμίζουν απλώς ορισμένες επιπτώσεις από το να στέκεται κανείς επί ώρες μπροστά στην οθόνη, είναι όμως μια κίνηση προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», προσθέτει.

Η εταιρεία αυτή άρχισε να προσφέρει δωρεάν βόλτες με ταξί...Θέλουμε οι εργαζόμενοι να κάνουν την ασφαλή και έξυπνη απόφαση να μην οδηγούν, λέει η Γκρίνφιλντ.


Επιπλέον, προσφέρει δωρεάν μεσημεριανό γεύμα, συμμετοχή στο γυμναστήριο, και το καλύτερο... Σαββατοκύριακα που ξεκινούν από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής. 


Η Basecamp που εδρεύει στο Σικάγο, είναι μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με 50 υπαλλήλους. 

Καλύπτει τα έξοδα διακοπών τους και τους προσφέρει χίλια δολάρια για κάθε είδους μαθήματα, συμπεριλαμβανομένης κιθάρας, μαγειρικής ή σχολής πτήσεων.

«Θέλουμε να βρίσκουμε ευκαιρίες που ωφελούν τους ανθρώπους εκτός γραφείου», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,Τζέισον Φράιντ,ο οποίος υποστηρίζει ότι, τα προνόμια αυτά είναι αποτέλεσμα των προτάσεων των εργαζομένων και οι δικές μας σκέψεις για να γίνουμε μια καλύτερη εταιρεία».

Η εταιρεία αυτή προσφέρει επίσης τετραήμερη εβδομάδα εργασίας το καλοκαίρι, μασάζ, δωρεάν στεγνό καθάρισμα.


Η Tinsel είναι μία εταιρεία σχεδιασμού και προγραμματισμού εκδηλώσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, και 10 στελέχη πλήρους απασχόλησης.

Επιβραβεύει τα στελέχη της με επιδόματα απόδοσης των υπαλλήλων τα οποία περιλαμβάνουν:τατουάζ, μασάζ, δείπνο ή εισιτήρια συναυλιών.Οι υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται στο σπίτι μία μέρα την εβδομάδα.

Όπως εξηγεί η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας,Έρικα Τέιλορ έχοντας στο πλευρό της τον συνεργάτη της, Αντέτ Κοντρέρας,τα στελέχη μπορούν να φέρουν και τα σκυλιά τους στην εργασία. Η εταιρεία προγραμματίζει επίσης εξόδους, όπως ημέρες στην παραλία, κρουαζιέρες ή ημέρες πατινάζ.


Η «Geniuslink», εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Σιάτλ και δώδεκα εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, προσφέρει εισιτήρια ποδοσφαίρου και καθημερινά γεύματα σε κοντινά εστιατόρια.

«Με τις παροχές αυτές μπορούμε να ανταγωνιστούμε εναντίον νεοσύστατων επιχειρήσεων που έχουν πολλά χρήματα να δαπανήσουν», λέει η διευθύνουσα σύμβουλος, Τζέσι Λέικς.
 
Top