Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης έλαβε μία από τις πιο ασυνήθιστες κλήσεις: από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από τον ήρωα της Ρωσίας Θεόδωρο Γιουρτσίχιν.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για τη διοργάνωση του ταξιδιού της ελληνικής νεολαίας της Ρωσίας στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, η οποία συνόδευσε το πλήρωμα κατά την έναρξη του ταξιδιού του. «Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι δεκάδες νέοι που κρατούσαν με ενθουσιασμό και πάθος τις σημαίες της Ρωσίας, της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου" είπε ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν.

Με τον Πόντιο Κοσμοναύτη στο Διάστημα, συνομίλησε ο Ιβάν Σαββίδης

Σημείωσε, επίσης, ότι η σημαία του ΠΑΟΚ, που έλαβε από τον Ιβάν Σαββίδη στο Ροστόφ επί του Ντον, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαστημική τροχιά. Ο Θ. Γιουρτσίχιν δήλωσε μάλιστα ότι, όταν θα βγει στο ανοιχτό διάστημα, θα πάρει τη σημαία οπωσδήποτε μαζί του.

Για τον Θεόδωρο Γιουρτσίχιν αποτέλεσε ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι διοργανώθηκε τουρνουά σάμπο στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, το οποίο πήρε το όνομά του. Δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά αυτήν την πρόταση και ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά να έχουν πολλές αθλητικές επιτυχίες.
 
Top