Αν ονειρεύεστε χρυσαφένιες ατελείωτες αμμουδιές, γαλαζοπράσινα ζεστά νερά και κουτάβια να παίζουν χαρούμενα γύρω σας, τότε είστε πολύ τυχεροί καθώς αυτό το μέρος υφίσταται στην πραγματικότητα! ...

Λέγεται Puppy Island και δεν είναι άλλο από το νησί Providenciales στα βορειοδυτικά των νήσων Caicos της Καραϊβικής. Το νησί αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα καθώς εκεί ζουν πολλά μικρά σκυλάκια, τα οποία έχει διασώσει η φιλοζωική οργάνωση Potcake Place που δραστηριοποιείται στο Puppy Island για πάνω από 20 χρόνια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 500 σκυλάκια διασώζονται και βρίσκουν μόνιμο σπίτι κάθε χρόνο. Οι εθελοντές της οργάνωσης φέρνουν τα μικρά στις εγκαταστάσεις τους στο νησί, τα περιθάλπουν, τα φροντίζουν και προσπαθούν να τους βρουν μόνιμο σπίτι. 

 

Πίσω από το Potcake Place βρίσκεται η δραστήρια Jane Parker-Rauw, η οποία πριν από 20 χρόνια μετακόμισε στο νησί από την Αγγλία. Εκεί συνάντησε αμέτρητα αδέσποτα potcakes, όπως λένε τα σκυλιά στα νησιά Turks και Caicos, στους δρόμους. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι και να τα βοηθήσει. Το Potcake Place είναι πλέον γνωστό για τη δράση του σε όλον τον κόσμο. 

 

Το 2010 σε μια βόλτα της σε δρόμο του νησιού με κάποια από τα σκυλάκια η Parker συνειδητοποίησε πόσο θετικά αντιδράει ο κόσμος όταν τα συναντάει. Έτσι σκέφτηκε ένα πρόγραμμα όπου θα μπορούν οι επισκέπτες εκτός από το να τα δουν και να τα γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν και κάποιο από αυτά για βόλτα. Η ίδια μάλιστα θα πει στο BuzzFeed: "Μπορεί αν θέλει κάποιος να πάρει ένα από τα σκυλάκια μας για μια ώρα νωρίς το πρωί, πριν γίνει πολύ ζεστή η μέρα. Εμείς του παρέχουμε και μια μεγάλη τσάντα θάλασσας για να το μεταφέρει, νερό, λιχουδιές αλλά και σακούλες για τις ακαθαρσίες του. Όλα τα ζώα φορούν κολάρο για τις βόλτες και έχουν το λουρί τους. Εξηγούμε στον κόσμο ότι τα ζώα θα πρέπει να βρίσκονται στη σκιά και να πίνουν συχνά νερό. Θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους να μην το βλέπουν ως μια εκδρομή αλλά σαν κάτι που θα έχει όφελος για σκυλάκια, όπως κοινωνικοποίηση και πιθανή υιοθεσία. Πολλοί είναι πραγματικά υπέροχοι μαζί τους. Έχουμε δει σκυλάκια ντροπαλά και φοβισμένα να γίνονται πιο κοινωνικά. Τέλος για να υιοθετήσει κάποιος ένα από αυτά τα σκυλάκια πρέπει να είναι πάνω από 25 χρόνων".
 
Top