Τα φρούτα αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής και το να τα παρακάμψετε μόνο αρνητικό μπορεί να είναι. Το itrofi.gr σας δίνει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τρώτε φρούτα σε καθημερινή βάση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα μήλο την ημέρα κρατάει τον γιατρό μακριά μας, αλλά πόσοι από εμάς έχουμε βάλει τα φρούτα στην καθημερινή διατροφή μας; Συχνά, ανάμεσα στο σνακ, σε ανθυγιεινές συνήθειες και στην κατανάλωση των κύριων γευμάτων, έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε φάει κανένα φρούτο. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι λαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες που πιθανώς δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Ως αποτέλεσμα έχουμε την αύξηση του σωματικού βάρους και κατ' επέκταση άλλα θέματα υγείας. Για να έχουμε ισσοροπημένη διατροφή, πρέπει να λαμβάνουμε τουλάχιστον τρεις μερίδες φρούτα την ημέρα. Αν αυτό φαίνεται ένα δύσκολο έργο, έχουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας. 
1. Κάνετε ένα smoothie φρούτων
Ένα smoothie είναι ένας υγιεινός τρόπος για να πάρετε μια στιγμιαία δόση ενέργειας που θα σας κρατήσει γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε κομμάτια από τα αγαπημένα σας φρούτα όπως μπανάνα, μούρα, μάγκο, παπάγια κλπ. Τα περισσότερα φρούτα έχουν τη δική τους γλυκύτητα, ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι εάν χρειαστεί.  Ένα υπέροχο smoothie που βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο. 
2. Φτιάξτε μία μοναδική φρουτοσαλάτα. 
Έχετε βαρεθεί να τρώτε ένα φρούτο και τέλος; Μπορείτε να φτιάξετε μία μοναδική φρουτοσαλάτα. Κόψτε δύο με τρία αγαπημένα σας φρούτα μαζί και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι και μέλι. Μια υπέροχη επιλογή κυρίως για το βράδυ. Αυτός είναι ένας υγιεινός και νόστιμος τρόπος για να πάρετε τις βιταμίνες αρκετών φρούτων με μία κίνηση. Συμβουλή, από σταφύλια, μήλα, μούρα και ακτινίδια, μπορείτε να συμπεριλάβετε όσα θέλετε. 
3. Προσθέστε φρούτα στη σαλάτα σας
Φτιάξτε τη σαλάτα λαχανικών σας λίγο πιο ενδιαφέρουσα, ρίχνοντας και μερικά φρούτα μέσα. Σε ένα μπολ βάλτε μαρούλι, κρεμμύδια, αγγούρι, μήλα, καρύδια, και ανανά. Σε ένα κύπελλο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και βινεγκρέτ και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να φτιάξετε μία κορυφαία σαλάτα φρούτων και λαχανικών.  Απολαύστε την πριν ή μαζί με τα κύρια γεύματά σας.
4. Ανάμεικτος χυμός φρούτων
Οι χυμοί φρούτων ως γνωστόν δεν είναι οι πιο υγιεινές επιλογές, καθώς δεν περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική ζάχαρη. Έτσι, εάν κάνετε ένα χυμό φρούτων, επιλέξτε περισσότερα από ένα φρούτα. Για παράδειγμα,  σταφύλια, ρόδι και χυμό μήλου. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερα οφέλη από διαφορετικά φρούτα και θα απολαύσετε επίσης την καλύτερη γεύση. Αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη στους χυμούς σας, καθώς έχουν ήδη αρκετή. 
5. Κρατήστε τα φρούτα κοντά
Τα περισσότερα φρούτα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καθαρό καλάθι φρούτων όπου καλύπτονται από ένα δίχτυ και δεν προσελκύουν έντομα. Κρατήστε αυτό το καλάθι σε μια θέση που είναι εύκολα ορατή σε σας όλη την ημέρα. Όταν βλέπετε τα φρούτα που βρίσκονται στο σπίτι, είναι πιθανότερο να τα φάτε. Ένας άλλος λόγος για να τα κρατήσετε έξω είναι ότι ξέρετε ότι θα πρέπει να τα τελειώσετε προτού χαλάσουν και με αυτόν τον τρόπο θα τα φάτε σύντομα.
itrofi
 
Top