Αν και ακούγεται λίγο οξύμωρο, είναι φορές που οι άντρες δεν θέλουν σεξ. Κι αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν έχει σχέση με 
τη σύντροφό τους. Πιθανότατα (δεν) θα έκαναν το ίδιο ακόμη κι αν είχαν στο κρεβάτι τους τη Ζιζέλ.

Η ιδέα του να μην θέλει ένας άντρας να κάνει σεξ δεν μας είναι και πολύ οικεία. Όταν αυτό συμβαίνει, το μυαλό των γυναικών πάει κατευθείαν στο κακό. Τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτεί μία γυναίκα είναι ότι ο σύντροφός της είτε έχει ερωτευθεί άλλη, είτε δεν την θέλει πια. Όμως υπάρχουν κι άλλες εξηγήσεις.

Είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του

Όταν ένας άντρας ασχολείται με πάθος με την καριέρα του, μπορεί να μετουσιώσει την σεξουαλική διέγερση, κάνοντας «ερωμένη» του τη δουλειά του. Το αφροδισιακό του είναι οι διακρίσεις, τα χρήματα και η ανέλιξη, με αποτέλεσμα να αμελεί τα «καθήκοντά» του προς τη σύντροφό του.

Τip. Ζητήστε του να διαθέσει μια ώρα αφιερωμένη σ’ εσάς, ως ζευγάρι, καθημερινά με απενεργοποιημένα τα κινητά και θυμίστε του με τον τρόπο σας ότι υπάρχουν κι άλλες χαρές σε αυτήν τη ζωή.

Είναι σεξουαλικά αυτόνομος

Δεν θέλει να διαπραγματευτεί το σεξ και έτσι παίρνει την επιθυμία του (και την ικανοποίησή της) κυριολεκτικά στα χέρια του. Στρέφεται στον αυνανισμό με τη βοήθεια πορνό ή φαντασιώσεων, καθώς είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική τακτική. Ορισμένοι άντρες νιώθουν εξαιρετικά ευάλωτοι όταν η ικανοποίηση της οποιασδήποτε ανάγκης τους εξαρτάται από άλλους. Η κοινωνία εξιδανικεύει τον στιβαρό άντρα που μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, χωρίς την συνδρομή άλλων. Έτσι πολλοί άντρες πιστεύουν ότι το να εξαρτώνται από άλλους, τους καθιστά λιγότερο αρσενικά. Επιπλέον, τα πρότυπα διακεκομμένης φροντίδας ή συνεχούς αμέλειας από πολυάσχολους γονείς, στην παιδική ηλικία, δημιουργούν στα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) την αντίληψη ότι το να έχουν ανάγκη κάποιον άλλον είναι επικίνδυνο.

Τip. Εξηγήστε στο σύντροφό σας ότι το σεξ είναι απαραίτητο, προκειμένου να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση. Ζητήστε του να προσπαθήσει να σταματήσει τον αυνανισμό και να καλλιεργήσει την επιθυμία του για σεξ. Επίσης, μην το παίρνεται προσωπικά. Η συμπεριφορά του ίσως να μην οφείλεται στην έλλειψη επιθυμίας για εσάς, αλλά να είναι μία άμυνα στο ενδεχόμενο της απώλειας μιας σχέσης εξάρτησης.

Έχει το άγχος της απόδοσης

Η στυτική δυσλειτουργία καθώς και η πρόωρη και η καθυστερημένη εκσπερμάτιση προκαλούν ανησυχία και αίσθημα ανεπάρκειας. Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της μεταξύ σας σεξουαλικότητας. Οι άντρες αποφεύγουν να κάνουν σεξ, καθώς φοβούνται την «αποτυχία».

Τip. Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, ανησυχούν ιδιαίτερα για την αντίδραση της συντρόφου τους. Γι’ αυτό, καταρχήν, θα πρέπει να είστε ευγενικές. Στη συνέχεια, αν είναι ένα πρόβλημα που επιμένει, παροτρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια ειδικού. Αν έχει εμφανιστεί πολύ πρόσφατα, δώστε λίγο χρόνο κατά τον οποίο θα τον χαλαρώσετε και θα προσπαθήσετε να τον κάνετε να νιώσει άνετα. Ίσως να είναι κάτι παροδικό.



Πηγή: liveit.gr 
 
Top