Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί τα πατριωτικά αισθήματα των Αμερικανών


Το εξώφυλλο «βόμβα» συνδυάζει την αμερικανική σημαία, τη μουσουλμανική μαντίλα και το γυμνό, και έχει ήδη προκαλέσει σάλο. Μπορεί η «πρόκληση» να μην είναι άγνωστη λέξη.... για το Hustler, ωστόσο το εξώφυλλο με το οποίο κυκλοφορεί το ιστορικό πορνογραφικό περιοδικό αυτό το μήνα έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς πιστεύεται ότι «θίγει» τόσο τα πατριωτικά, όσο και τα θρησκευτικά αισθήματα μερίδας των Αμερικανών.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ένα μοντέλο με καστανά μάτια, το οποίο φορά την αμερικανική σημαία ως «χιτζάμπ» (το παραδοσιακό μουσουλμανικό κεφαλομάντιλο), καλύπτοντας τα μαλλιά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της αλλά όχι και το... γυμνό της στήθος που ξεπροβάλλει κάτω από την «αστερόεσσα».



Η φράση «Πρώτα η ελευθερία» (που απηχεί το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ) φιγουράρει στο κάτω μέρος του εξωφύλλου, όπως μπορεί κανείς να δει στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media.

Αν και το Hustler απέφυγε - για ευνόητους λόγους - να διαφημίσει στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «εμπρηστικό» εξώφυλλο, το Yahoo Style επιβεβαίωσε από έναν εκπρόσωπο του περιοδικού ότι είναι αληθινό και ότι όντως κοσμεί το τελευταίο τεύχος που εστάλη πρόσφατα στους συνδρομητές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό θέτει σε δοκιμασία τα πατριωτικά αισθήματα των Αμερικανών, η πλειοψηφία των οποίων δεν βλέπει με καλό μάτι τέτοιου είδους προσβολές στη σημαία τους. Τον Ιούλιο του 1976, το Hustler είχε κυκλοφορήσει με ένα εξώφυλλο που έδειχνε (σε απόσταση αναπνοής) την...κάπως ατημέλητη περιοχή του μπικίνι μιας γυναίκας, η οποία φορούσε ένα εσώρουχο με το μοτίβο της αμερικανικής σημαίας.

 
Top