Τόση αριστεροσύνη και τόση ευαισθησία μαζί…Απίστευτο!

Τουλάχιστον οι βουλευτές των ΣαμαροΒενιζέλων είχαν κάποιες αναστολές και σοβαρές διαφοροποιήσεις που έφταναν μέχρι και τις παραιτήσεις, αυτοί εδώ είναι κυριολεκτικά νεκροθάφτες της κοινωνίας! 

«Κλείστε επιτέλους την διαπραγμάτευση». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης τους στην Βουλή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης, το χρέος και τα προαπαιτούμενα. Μάλλον γιατί έχουν αγχωθεί, τώρα που έρχεται καλοκαιράκι να σιγουρέψουν τις διακοπές τους! 

Παρά το κλίμα κατήφειας (λέμε τώρα και κανά αστείο) που επικράτησε στη συνεδρίαση, τις γκρίνιες και την σκληρή κριτική το συμπέρασμα που τελικά βγήκε από την συζήτηση είναι ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν σήμερα και τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να βρεθεί μια κάποια λύση στο θέμα του χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα του χρέους αφού όπως είπαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους η κυβέρνηση ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές μίλησαν για «επικοινωνιακή φούσκα» ακόμα και για «success story». «Πότε συζητάμε; Μόνο όταν πρέπει να ψηφίσουμε» φέρεται να είπε βουλευτής προς τους υπουργούς, ενώ άλλος έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής.
Άλλοι πάλι βουλευτές εξέφρασαν εκνευρισμένοι την οργή τους γιατί οι δανειστές δεν σταματούν να ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα «Υπάρχει η αίσθηση ότι οι απαιτήσεις δεν σταματούν και δεν θα σταματήσουν ποτέ »είπε χαρακτηριστικά στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως ίσως άξιζε η καθυστέρηση «για να πάρουμε κάτι καλύτερο», ενώ επισήμανε πως όλο αυτό το κλίμα που θα δημιουργηθεί ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Αναφερόμενος στις επιδιώξεις που έχει θέσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει έστω και προσωρινά το θέμα του χρέους ο υπουργός είπε πως μια καλή διατύπωση που θα βοηθούσε την ΕΚΤ θα ήταν ότι « τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η Αθήνα βοηθούν την πορεία βιωσιμότητας του χρέους.
Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε πάντως ότι υπάρχει μπλόκο στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων από το ΔΝΤ και συγκεκριμένα από τον Πολ Τομσεν.
 
Top