Στην ιερή πόλη της αρχαιότητας που αναδείχθηκε ως «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» θα φιλοξενηθεί από τις 8-17 Ιουνίου η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Όταν ακούω Ήπειρο» του καταξιωμένου Γιαννιώτη φωτογράφου Αιμίλιου Νέου.

     Την πρόσκληση απευθύνουν, στο πλαίσιο του «μήνα Λαογραφίας», το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριάσιου Πεδίου.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 20:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας).

     Στην έκθεση περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από Ηπειρώτικα πανηγύρια κατά την τελευταία δεκαετία. Ο φωτογράφος δεν εστιάζει το φακό του μόνο στα λαογραφικά στοιχεία του θέματος, αλλά επιδίωξε να καταγράψει και να διηγηθεί μικρές ανθρώπινες ιστορίες, όπως αυτές σμιλευτήκαν από έντονα συναισθήματα και μοναδικές στιγμές συμμετεχόντων σε αυτές τις λαϊκές μουσικοχορευτικές συνάξεις.

     Ο Αιμίλιος Νέος γεννήθηκε το 1962 στο νησάκι των Ιωαννίνων. Με τη μεγάλη αγάπη του, τη φωτογραφία, άρχισε να ασχολείται από το 1991, κρατώντας στα χέρια του την πρώτη φωτογραφική μηχανή. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε 8 ομαδικές, ενώ στο ενεργητικό του περιέχονται ακόμη ποικίλες συνεργασίες και πολλές διακρίσεις.

Ξεχωριστή στιγμή στην καλλιτεχνική διαδρομή του θεωρείται η προσωπική έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».

     Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00-13:00 και 18:00-21:00.

Τηλέφωνα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»: 210 5545.460 – 21 5565.6150
 
Top