Δρακόντεια ήταν τα μέτρα κατά στην εκδήλωση για την υπογραφή του καταστατικού της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για το ροδάκινο στη Βέροια.
"Στόχος" δεν ήταν το περιεχόμενο
της εκδήλωσης, αλλά η παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στο πρόσωπο του οποίου αγρότες εξέφραζαν την διαμαρτυρία τους για την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αγρότες από το Σύλλογο Γεωργών Βέροιας και από τον Αγροτικό Σύλλογο "Μαρίνος Αντύπας", αλλά με συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία.
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που τέθηκαν σε εφαρμογή πολύ πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, είχαν προληπτικό χαρακτήρα, για το ενδεχόμενο κάποιων περισσότερο έντονων αντιδράσεων,
Η στάση των αγροτών ήταν ειρηνική και πέρα από τα προληπτικά μέτρα, δεν υπήρξε άλλη κλιμάκωση.
Το μόνο σημείο "τριβής" ήταν μια προσπάθεια να περάσει και να αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας μέσα στο χώρο της εκδήλωσης, κάτι που δεν επιτράπηκε.
"Διεκδικούμε την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας από το εμπάργκο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης και να φορολογηθούν σταδιακά τα μεγάλα εισοδήματα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αγροτών "Μαρίνος Αντύπας".
Από την πλευρά του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας τονίστηκε ότι "σήμερα που η κατάσταση είναι η πιο τραγική των τελευταίων ετών για το επιτραπέζιο ροδάκινο, έρχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ρωτάμε να μας πει τι έκανε στα 2 χρόνια που είναι κυβέρνηση. Όταν ερχόταν στον κόμβο της Κουλούρας, μας έλεγε άλλα..."
Οι αγρότες, παρά τη βροχή, παρέμειναν έξω από το χώρο μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
Πηγή: verianet.gr
 
Top