ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΗ


Το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, η Μόλι Πίτερς, της οποίας οι προκλητικές σκηνές στην ταινία «Thunderball» (Επιχείρηση Κεραυνός/1965) προκάλεσαν πολλά σχόλια εκείνη την εποχή, πέθανε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του James Bond στο Twitter....

«Με λύπη μάθαμε ότι η Μόλι Πίτερς πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της», αναφέρει ο λογαριασμός του James Bond.



Ο θάνατος της Πίτερς επήλθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ρότζερ Μουρ, ο οποίος υποδύθηκε τον τζέντλεμαν πράκτορα 007 περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό.

Η ξανθή χυμώδης σεξοβόμβα ηθοποιός και μοντέλο είχε μια φευγαλέα καριέρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, παίζοντας σε λίγες ταινίες και σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1960. 





Ο ρόλος της Πατ, της αισθησιακής μασέζ σε γυμναστήριο που σαγηνεύεται από τον Τζέιμς Μποντ (Σον Κόνερι) στην «Επιχείρηση Κεραυνός», ήταν ο σημαντικότερος της στη μεγάλη οθόνη.





Ο σκηνοθέτης Τέρενς Γιανγκ την ανακάλυψε. Η Πίτερς ήταν το πρώτο κορίτσι του Μποντ που γδύνεται στην οθόνη για μερικές σκηνές που θεωρήθηκαν σκανδαλιστικές και επίμαχες. Αρκετές τελικά κόπηκαν στην ταινία.

Η κινηματογραφική της καριέρα τερματίστηκε με την ταινία του 1968 «Don't Raise the Bridge, Lower the River». 
Μετείχε επίσης σε διάφορες σειρές της δεκαετίας του 1960, ανάμεσά τους η σειρά «Armchair Theater» της βρετανικής τηλεόρασης.

Μετέπειτα στη ζωή της, η Πίτερς μίλησε για τον ρόλο της στην ταινία του Μποντ στο ντοκιμαντέρ «Στα παρασκήνια της Επιχείρησης Κεραυνός» του 1995 και στο ντοκιμαντέρ του 2000 για τον σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή: Express, Variey)
 
Top