Ότι η προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, για τους συμβασιούχους – "παρατασιούχους" Καθαριότητας Δήμων, απέχει «πάρα πολύ», από τις θέσεις της Ομοσπονδίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, μιλώντας στα ΜΜΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης – ενημέρωση για το ζήτημα, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το μεσημέρι του Σαββάτου, τονίζοντας, παράλληλα, πως μέχρι να εξεταστεί η προτεινόμενη ρύθμιση, η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Καθαριότητα των Δήμων συνεχίζεται κανονικά.

«…Αυτή η νομοθετική ρύθμιση απέχει πάρα πολύ απ’ αυτά που λέμε ως Ομοσπονδία. Έχουμε όμως την υποχρέωση και να την εξειδικεύσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας ως Εκτελεστική Επιτροπή.

…Δεν θα βγει κανένας, κανένα αμαξοστάσιο, κανένας εργαζόμενος πριν καταλήξει η Ομοσπονδία για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», τόνισε ο κ. Τράκας.  


Η δήλωση του Υπ. Εσωτερικών μετά τις συναντήσεις με ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΠΟΠ-ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ – ΟΤΑ), όπου παρουσίασε τη νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης, για την απασχόληση προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους της χώρας, καθώς και για την απασχόληση των συμβασιούχων που ήδη εργάζονται, υπό τις εξελίξεις που επιβάλλει η κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα στην συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσιάσαμε αναλυτικά όλα τα σημεία της νομοθετικής ρύθμισης που σκοπεύουμε να καταθέσουμε την Δευτέρα. Δεχτήκαμε αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις. Θεωρώ θετικό ότι υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και διαβλέπω και μία ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση. Θέλω να επαναλάβω ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπουμε τη διασφάλιση της συνέχισης με νέες συμβάσεις των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν. Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους».
pireasnews.gr
 
Top